Επιμένει το τουρκικό ΥΠΕΞ: Μετανάστες χτυπήθηκαν από την Ελλάδα και απωθήθηκαν βίαια στα σύνορά μας

Επανήλθε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις αναφορές του Τούρκου υπουργού, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Ελλάδα «πυροβολεί και βυθίζει βάρκες με πρόσφυγες στο Αιγαίο και εξαναγκάζει πολλούς από αυτούς να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία», πληροφορίες τις οποίες διέψευσε νωρίτερα στην Αθήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας.

Μετανάστες χτυπήθηκαν από την Ελλάδα και απωθήθηκαν βίαια στα σύνορά μας, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά σε αποδεικτικά στοιχεία (όλα τα είδη ντοκουμέντων, φωτογραφιών, εγγράφων και δηλώσεων), που διαθέτει η Άγκυρα.

Όλη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

“Αν και η Ελλάδα αρνείται ότι οι παράνομοι μετανάστες ωθούνται στη χώρα μας από τις ελληνικές αρχές, η απόρριψη των παράνομων μεταναστών που απομακρύνονται από Έλληνες αξιωματούχους στα σύνορά μας συνεχίζεται και στην θάλασσα και στην ξηρά.

Το 2018, 11.867 παράνομοι μετανάστες απωθήθηκαν στη χώρα μας από την Ελλάδα και τους πρώτους 10 μήνες του 2019 άλλοι 25.404 . Από συνεντεύξεις με τους μετανάστες διαπιστώθηκε ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατέσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, υποβλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε κακή μεταχείριση, χτυπήθηκαν  και απωθήθηκαν στα σύνορά μας από Έλληνες αξιωματούχους.

Έχουμε όλα τα είδη ντοκουμέντων, φωτογραφιών, εγγράφων και δηλώσεων σχετικά με τις πρακτικές των Ελλήνων αξιωματούχων.

Οι δραστηριότητες της Ελλάδας για την απόρριψη που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο καταγράφονται και στις εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να αναστείλει και να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες απέλασης, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Δεν αλλάζει όμως την πραγματικότητα το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές αρνούνται τις απωθήσεις που είναι αντίθετες προς το διεθνές δίκαιο, όπως καθορίστηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Καλούμε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να εργαστεί για τη διόρθωση αυτής της πολιτικής, αντί να αρνείται τις απωθήσεις που είναι εναντίον του διεθνούς δικαίου και έχουν διαπιστωθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού