Η απόρριψη της ένταξης στην ΕΕ φέρνει κοντά Β. Μακεδονία-Αλβανία

Η απόρριψη της ένταξης στην ΕΕ φέρνει κοντά Β. Μακεδονία-Αλβανία, με τον πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, να πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Τίρανα,  όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του πρόεδρο της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα.

Ο κ. Πενταρόφσκι πρότεινε στο αμέσως επόμενο διάστημα να διεξαχθεί μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην οποία θα συζητηθούν θέματα διεύρυνσης των σχέσεων καλής γειτονίας. Ο κ. Πενταρόφκσι διεμήνυσε ακόμη πως αν υπάρξει συμφωνία η Βόρεια Μακεδονία θα μπορούσε να φιλοξενήσει αυτήν την Σύνοδο.

«Συμφωνήσαμε με τον Αλβανό πρόεδρο ότι είναι καθήκον μας ως αρχηγοί κρατών να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε όλους τους πολιτικούς παράγοντες στις χώρες μας να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις της Ευρωπαϊκής Ατζέντας Μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών μας, για να πείσουμε τους ευρωπαίους ηγέτες ότι οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες της περιοχής είναι μια επένδυση στη σταθερότητα και την ευημερία» ανέφερε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ιλίρ Μέτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού