Τσοβόλας: Εκτός νόμου και είναι άκυρη η διαδικασία στην προανακριτική, αν εξαιρεθούν Πολάκης και Τζανακόπουλος

To ενδεχόμενο εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Πολάκη και Τζανακόπουλο, χαρακτήρισε ως “εκτός νόμου” στο ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Τσοβόλας, δικηγόρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, ενδεχόμενο που τίθεται σήμερα την προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Τσοβόλας τόνισε πως εάν εξαιρεθούν μπορεί να δημιουργηθεί ζήτημα ακυρότητας της όλης διαδικασίας. «Ασφαλώς, είναι εκτός νόμου και είναι άκυρη η διαδικασία ολόκληρη που θα ακολουθήσει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του κ. Παπαπαγγελόπουλου είπε ότι με βάση το νόμο, εξαίρεση από την επιτροπή μπορεί να ζητήσει ο Εισαγγελέας –άρα η επιτροπή, ο κατηγορούμενος ή ο πολιτικός ενάγων εάν υπάρχει, όταν υπάρχουν υπόνοιες μεροληψίας. Εξήγησε ότι την απόφαση λαμβάνει το δικαστικό συμβούλιο που στην προκειμένη δεν υπάρχει και συνεπώς δεν μπορεί να αποφασίσει εξαίρεση η προανακριτική επιτροπή.

«Δηλαδή αυτός που ζητάει την εξαίρεση θα αποφασίζει και την εξαίρεση;», διερωτήθηκε ο κ. Τσοβόλας.

Ο έμπειρος νομικός, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας, εάν και εφόσον παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού