Νέο κρούσμα αυταρχισμού: Αστυνομικοί χτύπησαν και πέρασαν χειροπέδες σε νοσηλευτή μέσα σε Ψυχιατρική Κλινική

Περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας» αστυνομικών σε βάρος νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Κέρκυρας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την αναφορά του Σωματείου Εργαζομένων που κοινοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, αστυνομικοί που συνόδευαν ασθενή με εισαγγελική παραγγελία για εξέταση, διαπληκτίστηκαν με τον νοσηλευτή βάρδιας και απαιτούσαν να εισέλθουν στην ψυχιατρική κλινική. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν χειροπέδες στον νοσηλευτή, γεγονός το οποίο καταδικάζει ως απαράδεκτο.

«Είχαμε καταγγείλει στο παρελθόν περιστατικά με την επιμονή αστυνομικών να εισέλθουν εντός κλινικών νοσοκομείων με όπλα κάτι το οποίο αναστατώνει τους ασθενείς», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ζητεί την παρέμβαση των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη «προκειμένου να σταματήσουν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές αστυνομικών σε βάρος του Υγειονομικού προσωπικού ενώπιον ασθενών που εκθέτουν την Αστυνομία και το έργο που επιτελεί».

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Κέρκυρας: Αναστατώθηκαν οι ασθενείς του Ψυχιατρικού Τμήματος

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφέρουν ότι αυτό το βίαιο γεγονός έλαβε χώρα,  παρουσία των ασθενών και εφημερεύοντος ειδικευόμενου ιατρού φέροντας έτσι μεγάλη αναστάτωση στο τμήμα του ψυχιατρείου:

«Η αναστάτωση στους ασθενείς του τμήματος των Οξέων προκάλεσε την αναγκαστική καθήλωση 2 εξ αυτών λόγω υπερδιέγερσης και την μεταφορά άλλων 2 σε άλλα τμήματα και δομές για τον ίδιο λόγο . Το τμήμα των Οξέων παρέμεινε για αρκετές ώρες με 1 μόνο νοσηλευτή στην βάρδια του τμήματος, με μεγάλο κίνδυνο ακόμα και για την ζωή του, καθώς ο συνάδελφος του είχε οδηγηθεί με χειροπέδες εκτός του τμήματος από τους αστυνομικούς».

Οι εργαζόμενοι του Σωματείου του Νοσοκομείου Κέρκυρας, καταγγέλλουν απερίφραστα «την προσπάθεια δημόσιας διαπόμπευσης του συναδέλφου μας από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Pet Shop Θεσσαλονίκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού