Σαουδική Αραβία: Η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας απέσυρε βίντεο στο οποίο παρουσιαζόταν ως «εξτρεμιστικές ιδέες» ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός

Η υπηρεσία κρατικής ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας αποπειράθηκε την Τρίτη να πάρει αποστάσεις από ένα διαφημιστικό βίντεο στο οποίο ο φεμινισμός, η ομοφυλοφιλία και ο αθεϊσμός αποκαλούνταν «εξτρεμιστικές ιδέες» ή πρακτικές, επιρρίπτοντας σε στελέχη της που «δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους» την ευθύνη για το μήνυμα αυτό, που προκάλεσε αντιδράσεις.

Το επίμαχο βίντεο μεταφορτώθηκε το Σαββατοκύριακο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, σε επαληθευμένο λογαριασμό της υπηρεσίας, η οποία αναφέρεται απευθείας στον βασιλιά. Ωστόσο, στη συνέχεια η ανάρτηση διαγράφηκε.

Σε ανακοίνωσή της όπως μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, η υπηρεσία αναγνώρισε ότι το βίντεο περιείχε λάθη ως προς τον ορισμό του εξτρεμισμού και έκρινε ότι τα πρόσωπα που παρήγαγαν το μήνυμα δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η κρατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σαουδικής Αραβίας επεσήμανε ότι ο φεμινισμός δεν είναι έγκλημα και ότι το βασίλειο θεωρεί «υψίστης σημασίας» τα δικαιώματα των γυναικών.

Ούτε η μία ούτε η άλλη ανακοίνωση αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία ή στον αθεϊσμό – που η νομοθεσία στην απόλυτη μοναρχία του Κόλπου ορίζει ως κακουργήματα που επισύρουν τη θανατική ποινή.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού