Γάζα: Συμφωνία κατάπαυσης πυρός μεταξύ παλαιστινιακών οργανώσεων και Ισραήλ

Συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τέθηκε σε εφαρμογή στις 05:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στη διπλωματία της Αιγύπτου, που είχε αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο, και ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η «συμφωνία κατάπαυσης του πυρός επιτεύχθηκε κατόπιν των προσπαθειών της Αιγύπτου» και εγκρίθηκε «από παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένου του Ισλαμικού Τζιχάντ», είπε ανώτερος αξιωματούχος του αιγυπτιακού ΥΠΕΞ.

Πηγή προσκείμενη στον Ισλαμικό Τζιχάντ επιβεβαίωσε ότι κλείστηκε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Οκτώ μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους τρία παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Δύο παιδιά εντοπίστηκαν νεκρά στα ερείπια του σπιτιού.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών Παλαιστίνιων από τις ισραηλινές επιδρομές ανέρχεται σε 34, ενώ 111 ακόμη έχουν τραυματιστεί από την Τρίτη. Από την πλευρά του ο Ισλαμικός Τζιχάντ έχει εξαπολύσει περισσότερες από 350 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Την Τρίτη το πρωί ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε επιχείρηση εναντίον του Μπάχα Αμπού αλ Άτα, διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ο ίδιος και η σύζυγός του.

Αμέσως μετά η παλαιστινιακή, ένοπλη οργάνωση εξαπέλυσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, το οποίο απάντησε με πολλές αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι χρησιμοποιεί αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες για να προστατευθεί από τα πλήγματά του.

Αυτή τη φορά δεν στοχοθέτησε θέσεις της Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα.

Σε μια προσπάθεια να αποκλιμακωθεί η ένταση ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ συνομίλησε με την Αίγυπτο, που ασκεί επιρροή στη Λωρίδα της Γάζας.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού