Σε δημοπρασία, χειρόγραφα του Έλτον Τζον με στίχους του

Όταν πέρυσι, ο Μπέρνι Τόπιν έβγαλε στο σφυρί το μεγάλο αρχείο του με πρωτότυπα χειρόγραφα στίχων τραγουδιών, πολλά και σημαντικά τραγούδια του Έλτον Τζον απουσίαζαν από τη δημοπρασία. Μεταξύ των οποίων τα χειρόγραφα με τους στίχους των «Candle In The Wind», «Goodbye Yellow Brick Road», «Bernie and the Jets» και «Saturday Night’s Alright For Fighting». Αποδείχθηκε ότι ήταν στη κατοχή της πρώην συζύγου του, της Μαξίν Τόπιν (το διαζύγιο είχε εκδοθεί πριν 43 χρόνια). Στις 9 Δεκεμβρίου, η Μαξίν τα βγάζει στο σφυρί, στον οίκο Bonham’s στο Λος Άντζελες.

«Σκέφτηκα ότι, έχοντας και απολαμβάνοντας αυτούς τους μυθικούς θησαυρούς για 40 χρόνια, καιρός ήταν να τα απολαύσει κάποιος άλλος» δήλωσε η Μαξίν Τόπιν στο Rolling Stone. «Και με αυτό το πυρετώδες ενδιαφέρον για τον Έλτον, η φετινή χρονιά είναι πραγματικά “ έτος Έλτον Τζον”, με την ταινία “ Rocketman” και την αυτοβιογραφία του “ Me”. Θεώρησα ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή» πρόσθεσε.

Δεν είναι εύκολο να κάνει κανείς πρόβλεψη για το ύψος των προσφορών, αλλά ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι το χειρόγραφο με τους στίχους του «Candle In The Wind» μπορεί να πιάσει μεταξύ 150.000 και 250.000 δολάρια.

 

 

 

 

Ρoή Ειδήσεων
Σχετικά άρθρα
Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

Μενού