Κι άλλοι νεκροί στις διαδηλώσεις και τις ταραχές στη Βολιβία

Αυξάνονται οι νεκροί στις διαδηλώσεις και τις ταραχές στη Βολιβία, από πυρά της αστυνομίας και του στρατού των πραξικοπηματιών, που επιχειρούνα έτσι να ανακόψουν τη διάθεση των υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου ‘Εβο Μοράλες  να πραγματοποιούν ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ο αριθμός των νεκρών από την 20ή Οκτωβρίου, όταν άρχισε η κρίση που συνταράσσει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, έχει φτάσει τους 23 γνωστοποίησε η Διαμερικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΔΕΑΔ).

Από το Μεξικό όπου έχει καταφύγει και του χορηρηγήθηκε άσυλο ο ανατραπείς πρόεδρος Μοράλες τουιτάρισε: Ζητάμε από την παράνομη κυβέρνηση των Añez, Mesa και Camacho να βρουν τους ηθικού και φυσικούς αυτοργούς  των 24 θανάτων σε 5 ημέρες λόγω αστυνομικής και στρατιωτικής καταστολής. Καταδικάζω στη διεθνή κοινότητα αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που δεν πρέπει να παραμείνουν ατιμώρητα”.

Ωστόσο, οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται. Μεταξύ άλλων, στη Κοτσαμπάμπα, που πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού