Παράλειψη στοιχείων και μπλοκαρίσματα στα social media από τον Αδ. Γεωργιάδη για στοιχεία της Novartis

Αλλοίωση δεδομένων και μπλοκαρίσματα στα social media από τον Αδ. Γεωργιάδη για στοιχεία της Novartis, εντόπισε η “Αυγή”.

Ο λόγος για συζητήσεις μετά από τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της Νοβάρτις στην Ελλάδα, Κ. Φρουζή, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Και, όπως προκύπτει, ο υπουργός Ανάπτυξης της ΝΔ και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αδ. Γεωργιάδης,  αφαίρεσε στοιχεία για ολόκληρα έτη από τους ισολογισμούς της εταιρείας σχετικά με τον τζίρο της, προκειμένου να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους ισολογισμούς της Νοβάρτις, οι οποίοι καταρρίπτουν και τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους ισχυρισμούς του Κ. Φρουζή στην κατάθεση του στην Προανακριτική. Συγκεκριμένα, ο Αλ. Χαρίτσης (https://twitter.com/alexischaritsis/status/1195314213549477889) ανέφερε τα στοιχεία για τον τζίρο της εταιρείας, που είναι τα παρακάτω:

Πωλήσεις 2014: 338 εκ.€

Πωλήσεις 2015: 341 εκ.€

Πωλήσεις 2016: 329 εκ.€

Πωλήσεις 2017: 315 εκ.€

Πωλήσεις 2018: 310 εκ.€

Διαφορά 2014-2018: -28εκ.€

Επιχειρώντας να απαντήσει στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αδ. Γεωργιάδης προέβη κι αυτός στη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας, “παραβλέποντας” όμως τα νούμερα για τα έτη 2017 και 2018:

Κι επειδή ο κ. Γεωργιάδης γνωρίζει άριστα το ρητό “Μην αφήσεις μια λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία”, σχολίασε στην απάντηση του: “Εδώ είναι ο πίνακας με τα κέρδη ανά έτος κύριε Χαρίτση. Ίσως σας διέφυγε, είναι ανθρώπινο. Δυστυχώς για σας όμως οι ισολογισμοί επιβεβαιώνουν την κατάθεση Φρουζή”.

Η παραπάνω… ωραία ιστορία είχε και συνέχεια καθώς, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που επιχείρησαν να απαντήσουν στον Αδ. Γεωργιάδη, είδαν… ως δια μαγείας τους λογαριασμούς, λίγες ώρες αργότερα, να μπλοκάρονται. Φαίνεται πως το μακρύ χέρι της ανάπτυξης δεν αφήνει τίποτε να εμποδίσει τη δημιουργική “ισολογιστική”, προσθέτει η “Αυγή”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού