Λιβύη: Απελάθηκαν 62 μετανάστες

Η υπηρεσία ελέγχου της μετανάστευσης της παράλληλης κυβέρνησης της Λιβύης στην πόλη της Βεγγάζης ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προχώρησε στην απέλαση 62 μεταναστών στο Τσαντ και το Σουδάν.

Οι μετανάστες επαναπατρίστηκαν διά της χερσαίας οδού, αφού μεταφέρθηκαν στα νότια σύνορα της Λιβύης με τις δύο χώρες, ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπολόγιζε πρόσφατα ότι στην επικράτεια της εμπόλεμης χώρας της βόρειας Αφρικής βρίσκονται το τρέχον διάστημα τουλάχιστον 650.000 μετανάστες και πρόσφυγες, εκ των οποίων περίπου 6.000, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, έγκλειστοι σε κέντρα κράτησης.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, τα τελευταία χρόνια κυρίως από χώρες της Αφρικής, προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της Μεσογείου χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα τη Λιβύη, χώρα βυθισμένη στην ανασφάλεια και στο χάος μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Τα κέντρα κράτησης μεταναστών στη Λιβύη είναι ασφυκτικά γεμάτα: χιλιάδες άνθρωποι που διασώζονται στη θάλασσα ή συλλαμβάνονται από τις λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας οδηγούνται σε αυτά, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις σε διεθνές επίπεδο να κλείσουν.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού