Μουσικό εργαστήριο στο Fagottobooks

Μουσικό εργαστήριο Fagottobooks

Μικρές εκπαιδευτικές συναντήσεις, σήμερα, Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. – 9 μ.μ., στο Fagottobooks (Bαλτετσίου 15).

Οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι γεμίζουν την τάξη- παίζοντας ρυθμικά και μελωδικά κρουστά

Ελισσάβετ Περακάκη, εκπαιδευτικός μουσικής
Τάκης Φαραζής, πιανίστας

Περιγραφή
Στο εργαστήριο θα μάθουμε να παίζουμε τραγούδια και ορχηστρικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι, με μελωδικά και ρυθμικά κρουστά.
Θα παίξουμε όλοι μαζί επιλεγμένα έργα του συνθέτη (με ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, μουσικούς σωλήνες Boomwhackers, ξύστρες, tone block, κλάβες) και θα συζητήσουμε για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να τα προσαρμόσουμε σε κάθε τάξη.
Τα έργα είναι διασκευασμένα για παιδιά που έχουν βασικές γνώσεις μουσικής (για ηλικίες 3ης Δημοτικού και άνω).

Διδάσκοντες
Οι δυο συγγραφείς των εκδόσεων Fagottobooks Ελισσάβετ Περακάκη και Τάκης Φαραζής, εκτιμώντας ο ένας το έργο του άλλου, αποφάσισαν να σας παρουσιάσουν το συγκεκριμένο εργαστήριο συνδυάζοντας τις γνώσεις από το μουσικό χώρο του καθενός, αλλά και την αγάπη τους για την μουσική εκπαίδευση και βέβαια για τον Μάνο Χατζιδάκι.

Σκοπός του εργαστηρίου
Σκοπός του εργαστηρίου είναι οι εκπαιδευτικοί να πάρουν, αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες, για έναν αποδοτικό τρόπο παιξίματος της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι στην τάξη, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με το έργο του.

Απευθύνεται
Σε εκπαιδευτικούς μουσικής, εμψυχωτές, διδάσκοντες σε τμήματα μουσικής προπαιδείας και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι συμμετέχοντες είναι σημαντικό, αλλά όχι απαραίτητο, να γνωρίζουν μουσική.

Είσοδος:
H είσοδος θα είναι ελεύθερη και το βιβλιοπωλείο μας χωράει το πολύ 30. Θα δοθεί προτεραιότητα σε όποιον – όποια έρθει πρώτος.

H Ελισσάβετ Περακάκη είναι συγγραφέας των βιβλίων : «Σχεδιάζοντας το σχολικό μάθημα μουσικής» και
«Παιχνίδια με τους μουσικούς σωλήνες» το οποίο έγραψαν μαζί με την Μαρία Μίντζα

και ο πιανίστας Τάκης Φαραζής των:
«24 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι για νέους πιανίστες 1 και 2» «Κλασικές μελωδίες για νέους πιανίστες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού