Κι όμως! Μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Ειδικού συνεργάτη

Προβληματισμός και απογοήτευση επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο επιτελείο συνεργατών της κυρίας Φώφης Γενηματά, σχετικά με τις εξελίξεις που σχετίζονται με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που συγκαλείται στο τέλος της εβδομάδας.

Όπως ενημερώνουν ατύπως έγκυρες κομματικές πηγές από το ΚΙΝΑΛ, η απογοήτευση εκφράζεται για 3 λόγους:

– Ο πρώτος λόγος είναι ότι τελικά δεν κατορθώθηκε να γίνει αυτό το συνέδριο κάτι περισσότερο από μια τυπική ανταπόκριση σε «ημερομηνιακές δεσμεύσεις» (ήταν η ακριβής διατύπωση που μας αναφέρθηκε) και χωρίς κανένα πολιτική ουσία για την παραταξιακή συνέχεια, σε μια κρίσιμη για το ΚΙΝΑΛ περίοδο, αμέσως μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του περασμένου καλοκαιριού.

– Δεύτερος λόγος είναι η σταθεροποίηση της εικόνα της εσωστρέφειας και σοβαρών εσωτερικών αντιθέσεων,  με τρόπο που φαίνεται να μονιμοποιείται ως κλίμα στο κόμμα.

-Τέλος, είναι η αποδυνάμωση της ηγεσίας Γεννηματά, που ήταν βασικό κίνητρο της επιλογής να γίνει τώρα και μ’ αυτό τον τρόπο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαιώνουν στενοί συνεργάτες της, έτσι ώστε να σταματούσε η αμφισβήτηση το πρόσωπό της που έχει φανεί μετά τις εκλογές.

Ειδικά στο τρίτο σημείο υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, που φτάνει μέχρι του σημείου να χαρακτηρίζεται λάθος η επιλογή να μην εκλεγούν σύνεδροι και να μην τεθεί στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου το θέμα επικύρωσης της ηγεσίας Γεννηματά.

Συνεργάτες της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι ενώ δεν υπήρχε κανένα ζήτημα σχετικά με την ηγεσία Γεννηματά και ήταν σ’ όλους γνωστό ότι ούτε και οι εσωκομματικοί αντίπαλοί της αμφιβάλλουν ότι δεν μπορεί να τεθεί θέμα αμφισβήτησής της με δεδομένους τους σημερινούς συσχετισμούς δύναμης στο κόμμα, τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά.  Έτσι, λένε οι ίδιες πηγές, αντί να βγούμε από το συνέδριο ενισχυμένοι ως η αδιαμφισβήτητη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ουσιαστικά άνοιξε το θέμα νομιμοποίησης της ηγεσίας.

Το σημείο αυτό προβληματίζει τόσο έντονα, ώστε σύμφωνα με τις ίδιες άριστα πληροφορημένες πηγές, να επανεξετάζεται το ζήτημα και να αναζητείται φόρμουλα για διαδικασία επικύρωσης  της ηγεσίας Γεννηματά, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και επανεκλογή του αρχηγού από τη βάση με απόφαση του συνεδρίου και αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του, περίπου ένα μήνα ή αργότερα ή στις αρχές του 2020.

Σχετικά με τη σύνθεση του συνεδρίου, με δεδομένο ότι είναι γνωστό από παλιά το σώμα των συνέδρων και δεν εκλέχτηκε κανένας, η υπεροχή της κυρίας Γεννηματά είναι εξασφαλισμένη, αν και δεν είναι αμελητέα η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ενδιαφέρον έχει τις τελευταίες μέρες η δραστηριότητα της κίνησης των 8, που έδωσε στη δημοσιότητα και τις υπογραφές τω στελεχών που τους στηρίζουν, η οποία φαίνεται πως ενεργοποιείται από παπανδρεϊκούς που δεν είναι στο ΚΙΔΗΣΟ και η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα σταθεί στο πλευρό του Παύλου Γερουλάνου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού