Ηλ. Παναγιωτακάκος: Εφ’ όσον υπάρχουν οι χρηματοδοτικοί πόροι, τότε γιατί δεν προχωρούν τα συγκεκριμένα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Του Ηλία Παναγιωτακάκου

Νομίζω ότι είχα δημοσιοποιήσει τις θέσεις μου και ανάλογα έχω εκφραστεί στο δημοτικό συμβούλιο, μετά τις Εθνικές εκλογές, ότι ήταν ηλίου φαεινότερον, στις προθέσεις του σημερινού ΥΠΕΣ ήταν η κατάργηση των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ.

Γνωρίζουν ειδικά στο δημοτικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρξα συμπαθών του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως τόνισα (πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου Ευρώτα) τα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά – αναπτυξιακά εργαλεία για τους Δήμους.

Ναι μεν είναι δανειακή σύμβαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όμως αυτός ο δανεισμός από το Κράτος , γίνεται κερδοφόρος από τα έργα που θα έβαζαν τους Δήμους σε αναπτυξιακή τροχιά…. (π.χ υδροαρευτικά, αποχετευτικά,αντιπλημμυρικά έργα, ποιοτική – ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων ,καταφύγια αδέσποτων ζώων, κατασκευή – επισκευή δημοτικών κτιρίων,αγορά μηχανημάτων έργου κλπ)

Για τους ασχολούμενους με την Τ.Α υπήρξε ιστορικό προηγούμενο με την κατάργηση του Προγράμματος ΕΠΤΑ με την ‘’προκρούστρεια κλίνη’’ του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. με γνωστά αρνητικά αποτελέσματα (Σημ. Πόσοι δήμαρχοι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια εξ αιτίας της μη πληρωμής έργων από την ακύρωση του προγράμματος ΕΠΤΑ !)
Ελπίζουμε να μην συμβεί το ίδιο …άλλωστε το πρόγραμμα είναι στην αρχή !!! Όμως προγραμματισμένα έργα και προμήθειες που προγραμμάτισαν και ενέταξαν οι Δήμοι θα ακυρωθούν. Αν και πότε θα εκτελεστούν προς το παρόν είναι άγνωστο.

Θα ήταν ευχής έργων το στοίχημα να το κερδίσει ο τωρινός Υπουργός…

Η θέση μου όμως είναι ,ότι δεν εκτροχιάζεις ένα τρένο γεμάτο επιβάτες (Δήμοι) όταν έχει μπει στις ράγες να ξεκινήσει…. Τα προβλήματα είναι γνωστά και οι επιπτώσεις έχουν αποδέκτες τους πολίτες των τοπικών κοινωνιών.
Εφ’ όσον υπάρχουν οι χρηματοδοτικοί πόροι ,τότε γιατί δεν προχωρούν τα συγκεκριμένα προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αντί ο Υπουργός Εσωτερικών να ακυρώνει και να τα μεταθέτει στο μέλλον (!)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού