Νέοι λεονταρισμοί Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πληρώσει για τις πράξεις της

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την ένταση προβαίνοντας σε νέους λεονταρισμούς. Μιλώντας στο τουρκικό κανάλι TRT χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη, προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα θα πληρώσει διεθνώς το τίμημα για τις πράξεις της, ενώ προανήγγειλε και την αγορά ενός ακόμη γεωτρύπανου προκειμένου να ξεκινήσουν τουρκικές γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα.

«Με τη συμφωνία με τη Λιβύη, η Άγκυρα έδειξε στον κόσμο την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει τα δικαιώματά της, υπό το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Ερντογάν, αναφέροντας παράλληλα πως η χώρα του δεν θέλει να δημιουργήσει εχθρούς, αλλά να κερδίσει φίλους. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δώσει η Άγκυρα βοήθεια στη «νόμιμη κυβέρνηση» της Λιβύης.

Οκτάι: Δεν θα κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

«Οι Ελληνοκύπριοι, η Αίγυπτος, η Ελλάδα και το Ισραήλ δεν μπορούν να δημιουργήσουν γραμμή μεταφοράς φυσικού αερίου χωρίς τη συγκατάθεση της Τουρκίας, με βάση τη συμφωνία με τη Λιβύη», υποστήριξε και πρόσθεσε πως η Τουρκία «θα μπορεί να κάνει έρευνες στην ΑΟΖ».

«Άλλοι διεθνείς παράγοντες δεν μπορούν να κάνουν γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει χαρακτηρίσει η Τουρκία, στη συμφωνία με τη Λιβύη», δήλωσε ακόμη ο Ερντογάν.