Φάρμακα, τρόφιμα και δομικά υλικά έχουν μεγάλες δυνατότητες για εξαγωγές στη γαλλική αγορά

 

Φαρμακευτικά προϊόντα, τρόφιμα και κατασκευές/δομικά υλικά είναι οι τρεις κλάδοι με σημαντικές δυνατότητες εξαγωγών στη γαλλική αγορά. Σημειώνεται ότι ήδη, το 2018, η Ελλάδα κατέλαβε τη 10η θέση μεταξύ των προμηθευτών της Γαλλίας, έχοντας επιτύχει εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών της σε σχέση με το 2017, της τάξης του 283% με βάση την αξία των προιόντων.

Σύμφωνα με τον «Οδηγό Επιχειρειν για τη Γαλλία 2019» του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στο Παρίσι οι κλάδοι ειδικού ενδιαφέροντος για τις ελληνικές επιχειρήσεις είναι οι εξής:

Φαρμακευτικά προϊόντα

Η γαλλική αγορά φαρμάκων αποτελεί μία μεγάλη και ιδιαίτερα εξωστρεφή αγορά, που παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες και παρέχει αξιόλογες δυνατότητες ανάπτυξης στις φαρμακευτικές εταιρείες. ‘Ανω του ήμισυ της συνολικής παραγωγής εξάγεται, ενώ στην αγορά έχουν εγκατασταθεί πολλές πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων βρίσκεται υπό ξένο έλεγχο.

Σημαντική είναι επιπλέον η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις γαλλικές αρχές εδώ και δεκαετίες για την ενίσχυση του τομέα της έρευνας και καινοτομίας, με στόχο τη μείωση του κόστους των εταιρειών για την έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν υιοθετηθεί ειδικά μέτρα φορολογικών απαλλαγών, από τα οποία επωφελούνται σε σημαντικό βαθμό οι γαλλικές φαρμακοβιομηχανίες και τα οποία θεωρείται ότι έχουν δώσει σημαντική ώθηση στον κλάδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού