Νέα επικοινωνιακή στρατηγική ο Μητσοτάκης λόγω των εξελίξεων στα εθνικά θέματα

 

Ειδικού συνεργάτη

Σοβαρή ανησυχία και αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιούνται από τους επιτελείς του πρωθυπουργού, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να διαγνωστούν οι επιπτώσεις της κρίσης από τα ελληνοτουρκικά στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο. Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι οι συσκέψεις αυτές δεν έχουν σχέση με τον πυρετό που επικρατεί στον υπουργείο Εξωτερικών και το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη, αν και συχνά στελέχη του δεύτερου κλήθηκαν να ενημερώσουν την επικοινωνιακή ομάδα και τους υπεύθυνους πολιτικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου σχετικά με τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τους επιτελείς του κ. Μητσοτάκη προβληματίζει το γεγονός ότι όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά κινδυνεύουν να ανατρέψουν (αν δεν το έχουν ήδη κάνει) τον πολιτικό σχεδιασμό Μητσοτάκη για την περίοδο ως το α΄ τρίμηνο του 2020, όπου και αρχικά είχε τοποθετηθεί η σοβαρή πιθανότητα να προκήρυσσε ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, με βάση το ισχυρό σενάριο του σχεδιασμού του, που ήταν να «κάψει» την απλή αναλογική με ενδιάμεσες «τζούφιες» πρόωρες εκλογές το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Οι αναλυτές του κ. Μητσοτάκη εντοπίζουν ήδη δύο σημεία που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στον πρωθυπουργό:

– το πρώτο είναι ότι διαμορφώνεται πλέον μια διαφορετική ατζέντα, μια «ατζέντα εθνικών θεμάτων», ενώ αρχική πρόθεση ήταν οι επόμενες -εκλογές όποτε κι αν γίνουν- να έχουν ως κύριο θέμα την οικονομία, και

– το δεύτερο είναι ότι τα εθνικά θέματα αποτελούν για τη Νέα Δημοκρατία σοβαρό αστάθμητο παράγοντα σχετικά με την εκλογική στάση ακροδεξιών εκλογικών κοινών, που αυτή τη στιγμή έχουν ανακτήσει σχέσεις με το κυβερνών κόμμα.

Τα δύο αυτά σημεία εξετάζονται προσεκτικά από τους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι κατά τις ίδιες πληροφορίες έχουν ήδη εισηγηθεί αναπροσαρμογή του πολιτικού σχεδιασμού με έμφαση στα εθνικά θέματα.

Όμως, όπως αναφέρεται επίσης σχετικά, το νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού θεωρούν πως δεν ευνοεί τον κ. Μητσοτάκη, ενώ θεωρείται πολύ ρευστό για να στηριχτεί επάνω του μια επικοινωνιακή στρατηγική που κρίνεται αναγκαία για το Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού