Βεντέτα «μιντιάδων» για το ποιοί έπαιρναν διαφημίσεις της Novartis

Πραγματική βεντέτα με ανταλλαγή βαρύτατων υπαινιγμών πιθανού εισαγγελικού ενδιαφέροντος έχει ξεκινήσει μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου (όμιλος Real) και του Γιάννη Αλαφούζου (ΣΚΑΪ-Καθημερινή), σχετικά με το που κατευθύνθηκαν διαφημίσεις της Novartis.

Η βεντέτα ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάθεση του κ. Αγγελή στην προανακριτική της Βουλής που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα, υπήρξε αναφορά στο όνομα του Χατζηνικολάου που έγινε από την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με έγγραφο του FBI που κατατέθηκε στη Βουλή κατά την εξέταση Αγγελή, ο Χατζηνικολάου φέρεται να έπαιζε το ρόλο του μεσάζοντα σε συναντήσεις του Φρουζή της Novartis με υπουργούς. Ένα έγγραφο που ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου το χαρακτήρισε «κωλόχαρτο».

Η Καθημερινή έγραψε: «Ειδικώς για τον κ. Χατζηνικολάου σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται τα ακόλουθα στο κατατεθέν μεταφρασμένο κείμενο: ”Είχε εύκολη πρόσβαση στο Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Αμυνας, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Ανάπτυξης. Ο Χατζηνικολάου κανόνιζε συναντήσεις μεταξύ αυτών των Υπουργείων και του Φρουζή. Για παράδειγμα, η Novartis αύξησε τα τιμολόγια με την REAL MEDIA (που ανήκει στο Χατζηνικολάου). Συνήθως οι διαφημίσεις κόστιζαν γύρω στα 2.000 Ευρώ. Η Novartis πλήρωνε 3.000 Ευρώ. Η διαφήμιση θα ήταν νόμιμη αλλά το τιμολόγιο ήταν αυξημένο. Η Novartis εξέδιδε τιμολόγια για την REAL MEDIA άμεσα ούτως ώστε η REAL MEDIA να πληρώνεται σε χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών αντί εννέα μηνών”.

«Έχω απαντήσει από τότε» απάντησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην πρωινή του εκπομπή στον Real FM. «Και ο πλέον ηλίθιος καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι με τον Φρουζή και την ίδια ώρα να βάζεις πρωτοσέλιδα εναντίον του. Η Real News είχε αναδείξει το σκάνδαλο Novartis. Ο Φρουζής παραδέχτηκε πως με έχει δει μία φορά στα γραφεία της Real Group. Μόνο αμνήμονες λασπολόγοι δεν το θυμούνται». Προέτρεψε μάλιστα τον Γιάννη Αλαφούζο, το «καλό παιδί και άξιο παλικάρι”» όπως τον χαρακτήρισε, να «κάνει μπάνιο στα λαθραία, στο Ασπρονήσι».

Δυο ενδεικτικές αναρτήσεις που προμηνύουν πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού