Πικραμμένος: Η πρόταση Μητσοτάκη για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ειδικού συνεργάτη

Στην πρόταση του κ. Παναγιώτη Πικραμμένου καταλήγει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το όνομα του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός καταλήγει σ’ αυτό το όνομα μετά από εισηγήσεις στενών συμβούλων του, σε μια κίνηση με την οποία θα επιχειρήσει να απεμπλακεί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη δημοσιότητα, μετά από άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στο οποίο περιλαμβάνονταν αναφορές σε ευθύνες του Κώστα Καραμανλή, πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, για το αδιέξοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του κ. Πικραμμένου  και δεν απομένει παρά το τελικό «πράσινο φως» Μητσοτάκη, για αν προχωρήσουν τα πράγματα.

Βασικό κριτήριο της επιλογής αυτής, αν τελικά επιβεβαιωθεί, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η πρόθεση του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε μια ενδεικτική κίνηση αυτονόμησής του (με συμβολικά και πρακτικά αποτελέσματα) από παλιές πολιτικές αντιπαλότητες.

Επίσης, σημαντικά λήφθηκε υπόψη ότι ο κ. Πικραμμένος είναι ένα πρόσωπο το οποίο πολύ δύσκολα το ΚΙΝΑΛ  δεν θα υποστήριζε, αφού ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός  κατηγορήθηκε για συμμετοχή στην υπόθεση της Novartis, που κατά την κοινή στάση ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι σκευωρία, ενώ ήδη η περίπτωσή του έχει τεθεί στο αρχείο.