Τζουζέπε Κόντε: Στην πολιτική ήρθα για να μείνω…

Στην πρόθεσή του να μην εγκαταλείψει την πολιτική δράση μετά το τέλος της πρωθυπουργικής του θητείας αναφέρθηκε σήμερα ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζουζέπε Κόντε.

«Μετά την έντονη αυτή δράση μου, δεν φαντάζομαι το μέλλον μου χωρίς πολιτική δράση», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Υπογράμμισε, όμως, ότι ασχολείται με το παρόν και όχι με το μέλλον, διότι « με το να αρχίσει να αναφέρεται κανείς στο μέλλον του, όταν έχει ένα τόσο σημαντικό αξίωμα, κινδυνεύει να δημιουργήσει ανακριβή εικόνα και προοπτική».

Ο Τζουζέπε Κόντε πρόσθεσε ότι «δεν βλέπει τον εαυτό του ως έναν νέο Κιγκινάτο, έτοιμο να αδιαφορήσει για τα πολιτικά τεκταινόμενα». «Όπως και να ΄χει, όποια κι αν είναι η συμβολή μου, θα ακολουθήσω το πνεύμα και την γραμμή που έχω ήδη κάνη σαφή: είμαι άνθρωπος εποικοδομητικός και όχι διχαστικός», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Η αναφορά του, σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, εντάσσεται στο κλίμα έντασης που επικρατεί στην συμμαχία της κεντροαριστεράς με το Κίνημα Πέντε Αστέρων. Ο νέος νόμος για την παραγραφή των αδικημάτων συνεχίζει να διχάζει την κυβερνητική πλειοψηφία: τα Πέντε Αστέρια έχει την πάγια άποψη ότι τα αδικήματα δεν θα παραγράφονται με μεγάλη ευκολία. Αλλά η κεντροαριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος απαντά ότι η υπερβολική αυστηρότητα, δεν ωφελεί.

Σύμφωνα με μεγάλο μέρος του Τύπου, ο Τζουζέπε Κόντε την τελευταία περίοδο δείχνει να βρίσκεται πιο κοντά στους Δημοκρατικούς απ’ ό,τι στα Πέντε Αστέρια, τα οποία τον υπέδειξαν για πρωθυπουργό. Δεν αποκλείεται, τέλος, σε περίπτωση που αποφασιστεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, να προκύψει και ένα «ψηφοδέλτιο Κόντε». Όχι με στόχο την δημιουργία πολιτικού κόμματος, αλλά για να στηριχθούν οι κύριες προτάσεις και οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού