Ανεβαίνει το αντιαμερικανικό θερμόμετρο στη Βαγδάτη – Επίθεση διαδηλωτών στην πρεσβεία – Τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών

Ανεβαίνει το αντιαμερικανικό θερμόμετρο στη Βαγδάτη, μετά τη σημερινή επίθεση διαδηλωτών στην πρεσβεία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν Τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε από μεριάς του το Ιράν ότι «ενορχηστρώνει» την επίθεση εναντίον της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής.

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Άντελ Άμπντελ Μάχντι, προειδοποίησε για την οποιασδήποτε επίθεση σε ξένες πρεσβείες και αντιπροσωπείες στη Βαγδάτη και ζήτησε από τους διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από την αμερικανική πρεσβεία να φύγουν.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία για να καταδικάσουν τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Ιράκ.

Ο Μάχντι, ο οποίος είναι υπηρεσιακός πρωθυπουργός αφού παραιτήθηκε τον περασμένο μήνα υπό την πίεση των διαδηλωτών, ανέφερε σε δήλωσή του πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον ξένων πρεσβειών θα εμποδισθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας και θα τιμωρηθεί αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού