Του κόσμου οι πολιτισμοί στο Μουσείο Ηρακλειδών – Οι Κέλτες – Κυριακή 12 Γενάρη

Μια μοναδική εμπειρία για παιδιά 8 έως 12 ετών, ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο και στο χρόνο όπου θα γνωρίσουν αρχαίους πολιτισμούς μέσα από τα εξαιρετικά τους καλλιτεχνήματα ή τα καθημερινά τους αντικείμενα. Το μοναδικό αυτό ταξίδι, στο Μουσείο Ηρακλειδών (οδός Ηρακλειδών 16), την Κυριακή 12/1, 12.30΄ – 14.00΄, θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να διακρίνουν τις ομοιότητες ή να εντοπίσουν τις διαφορές, να παρατηρήσουν μοτίβα που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, να ανακαλύψουν αναπάντεχες σχέσεις ανάμεσα στους πολιτισμούς ή στις ιστορικές περιόδους. Σκοπός είναι να κορεσθεί η εγγενής περιέργεια των παιδιών, να καλλιεργηθεί η αγάπη για τον πολιτισμό και τα μουσεία και ίσως να γεννηθεί η ανάγκη για περισσότερη έρευνα.

Δεύτερη Στάση στο Υπέροχο Ταξίδι: Οι Κέλτες!

Στο δεύτερο εργαστήρι με έμπνευση από το εκπληκτικό Βιβλιομουσείο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, θα ταξιδέψουμε μέχρι την αρχαία Ευρώπη για να γνωρίσουμε από κοντά τους Κέλτες, έναν από τους πιο ιδιαίτερους πολιτισμούς και λαούς που άφησαν πίσω τους εξαιρετικά δείγματα τέχνης και επιστήμης. Με έμπνευση από τα διάσημα περίπλοκα σχέδια τους με σπείρες, στριφογυριστές, κυματιστές και διαγώνιες γραμμές με καμπυλωτές γωνίες που οι αρχαιολόγοι βρίσκουν σε ασπίδες, κούπες, νομίσματα, κοσμήματα και κράνη πολεμιστών, θα μάθουμε για τη δύναμη του σχεδίου στη ζωγραφική, για τη συμμετρία και την αρμονία των σχημάτων, των γραμμών, της φόρμας και θα δημιουργήσουμε ένα αυθεντικό εξαιρετικό κρεμαστό φυλαχτό με απαράμιλλης ομορφιάς κέλτικα σχέδια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το νέο έτος καθώς θα είναι γεμάτο από τη δυναμικότητα του ιδιαίτερου αυτού πολιτισμού και του πλούτου που φέρει. Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι γνώσης, ψυχαγωγίας και δημιουργίας και ελάτε να κατασκευάσουμε ένα τέλειο διακοσμητικό υπό τους ήχους χαρμόσυνης αυθεντικής κέλτικης μουσικής! Δεν χρειάζεται να έχετε προηγούμενη γνώση, ούτε υλικά- το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι όρεξη για δημιουργία!

Σχεδιασμός – υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου  με βάση το βιβλίο  «Βιβλιομουσείο», εκδ. Παπαδόπουλος (Συγγραφέας Nelson Jo, Εικονογράφος: Wilkinson Richard) Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο (https://bit.ly/342FsME)

Κόστος συμμετοχής: 10,00 €, το δεύτερο παιδί, 8,00 €

Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εδω

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

Μενού