Έντονη αρνητική αντίδραση από τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο, στέλεχος της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον East Med

Έντονη αρνητική αντίδραση από τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο, στέλεχος της ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον East Med. Θέση, που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που σε ανακοίνωσή του χαιρέτισε την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Λιάκος πιθανολογεί ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med να αποβεί “μοιραία”. Επίσης δηλώνει ότι πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του αγωγού.

Όλη η ανάρτηση του κ. Λιάκου:

Η ευγενής μας τύφλωσις
Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει. Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν.

Η ευγενής μας τύφλωσις Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να…

Gepostet von Antonis Liakos am Donnerstag, 2. Januar 2020

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού