Μείωση των τιμών ακινήτων σε πολλά χειμερινά τουριστικά θέρετρα

Σχετική μείωση των τιμών πώλησης ακινήτων σε αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των Ελλήνων εντόπισε η ομάδα ανάλυσης δεδομένων τιμών ακινήτων του Spitogatos.gr.

Σε ένα έτος που γενικά παρατηρήθηκαν αλματώδεις αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων σε ολόκληρη τη χώρα -ακόμα και της τάξεως του 30% σε κάποιες περιοχές- οι αναλυτές του Spitogatos εντόπισαν ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο. Οι τιμές των ακινήτων στους δημοφιλέστερους ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς δεν ακολούθησαν τις τάσεις της αγοράς και στην πλειονότητα αυτών των περιοχών παρατηρήθηκε μείωση στις προσφερόμενες τιμές πώλησης κατοικιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αράχωβα, όπου αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει ακίνητη περιουσία θα χρειαστεί να δαπανήσει σχεδόν 5% λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2018. Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση της τάξης του 6,3% στις τιμές πώλησης ακινήτων. Πτώση των τιμών παρατηρήθηκε επίσης στο Μέτσοβο (-3,8%), την Αμφίκλεια (-3,4%), την Ελάτη (-3,3%), τα Ζαγοροχώρια, το Πάπιγκο (-2,6%) και το Πήλιο (-1,9%).

Εξαίρεση αποτελεί η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας όπου καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση των τιμών προσφοράς της τάξης του 21,1%, ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας με αύξηση 7,5%, το Καρπενήσι με 3,8% και η Ορεινή Αρκαδία 2,2%.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού