Κοινωνικό μέρισμα: Λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων

Μέχρι σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου είναι η διορία για ενστάσεις όσων διεκδικούν το κοινωνικό μέρισμα. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ στο koinonikomerisma.gr.

Οι αρμόδιοι φορείς μετά την υποβολή της ένστασης καλούνται να πραγματοποιήσουν έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει υπάρξει λάθος πληροφόρηση από τις βάσεις δεδομένων (π.χ. ΟΑΕΔ, ΟΠΕΚΑ κ.λπ.), ώστε οι εν δυνάμει δικαιούχοι να αποζημιωθούν πλήρως και να εισπράξουν τα 700 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά επιπλέον κονδύλια προκειμένου ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων να αυξηθεί στις 300.000 από τις 255.000 που είχε αρχικώς υπολογιστεί.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού