Ημερολόγιο ασημάντων 231: Μια τσάντα επιστρέφεται/μια γάτα τυφλή/φωτιές-καραφωτιές & χιόνια

29.12  Κυριακή όλη η συμμορία στο σπίτι, ο Αντώνης μου επιστρέφει τη δερμάτινη τσάντα, που του αγόρασα από την Αθήνα, «σε ευχαριστώ πολύ», μου λέει, «αλλά δώστη σε κανα φίλο σου, είναι ντεμοντέ». Θα τη δώσω.

– Έφυγε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος μετά από μάχη με την επάρατο. Έφυγε ευτυχισμένος, όπως είπε. Τι στον κόρακα είναι η ευτυχία ρε γαμώτο εκτός από μία ήσυχη στιγμή με έναν άνθρωπο ήσυχο δίπλα σου κι όχι με «τους ψευτοφίλους που σε κολακεύουν».

Εκτός από την “Εφημερίδα των Συντακτών” πήρα και την “Καθημερινή” για να τη δώσω στον συνταξιούχο του ΕΟΤ που έχει επιλέξει να τελειώσει τις ημέρες του στο μαγευτικό Σύδνεϋ. Ρίχνω μια ματιά. Εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τις θέσεις της κυβέρνησης και στο πρωτοσέλιδο άρθρο του ο έγκυρος Άγγελος Στάγκος με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ κατά έννομης τάξης» δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να πει, όχι τόσο για τη βία, αλλά για τη χυδαιότητα της ελληνικής αστυνομίας.

«Είναι στη φύση των ανθρώπων, πιότερο να ποδοπατούν εκείνον που έπεσε». Αισχύλος

 Στην ίδια εφημερίδα βρίσκεις να διαβάσεις καλά αθλητικά, τη βιτριολική γελοιογραφία του Χαντζόπουλου και κάποια ωραία κείμενα, όπως αυτό της Τασούλας Επτακοίλη για την τυφλή γάτα στην Φολέγανδρο, που έπεσε σε άδεια  πισίνα ξενοδοχείου  και τη κακοποίησαν δυο μαθητές του δημοτικού. Η γάτα διεσώθη από τον πετροβολισμό την τελευταία στιγμή και βρίσκεται τώρα στην Αθήνα υπό την προστασία της Ιωάννας Μαρίας Γκέρτσου ψυχολόγου στο Νοσοκομείο Παίδων η Αγία Σοφία, που κι αυτή είναι τυφλή. Το ωραίο κείμενο τελειώνει με ένα ανθρωπιστικό και φιλοζωϊκό μαζί μήνυμα.

-Πάλι Μπράιτον το απόγευμα -δεν κολύμπησα έκανε κρύο, χάζευα τα αεροπλάνα. Έξω 30 βαθμοί, μέσα στο νερό 18. Αύριο όμως θα έχει υψηλές θερμοκρασίες.

30.12  Βαθμοί 33 σήμερα. Ατμόσφαιρα αποπνικτική.  Μπάνιο αρ.  2 στο Μπράιτον πάντα. Πόνος στο στήθος. Πρώτα είδα τον Γιώργο Μιχελακάκη και την Ντίνα. Ο αντισυμβατικός υιός της Ντίνας ζει σε κάραβαν μαζί με την οικογένειά του στην ενδοχώρα όπου οι φαρμαδόροι έχουν εγκαταλείψει λόγω της ξηρασίας τα χωράφια. Του έστειλαν χρήματα να βάλει αιρ κοντίσιον

 

31.12 Τρίτη Τελευταία μέρα του χρόνου με 43 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βυσσοδομούν και κατακαίνε το σύμπαν φλόγες της Κολάσεως μαζί κι αυτό που δεν καίγεται. Δώδεκα νεκροί μέχρι τώρα. Οι μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται αυτή τη στιγμή  στη Βικτώρια.

Crews continue to protect homes around Charmhaven and slow the spread of fire. This photo taken a short time ago from firefighters on the ground