Εκδήλωση του ΕΝΑ: Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Προς ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Το ENA Institute for Alternative Policies και η κίνηση πολιτών Κόσμος – Kosmos σας προσκαλούν σήμερα, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 18.00 σε ανοιχτή συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στον πολυχώρο Atraktos (8 Μαραθωνομάχων, 104 41 Αθήνα).

Το #eugreendeal που παρουσίασε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να καταστήσει την Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050. Παρότι όμως διακηρυκτικά φαίνεται να παρέχεται ευρεία στήριξη στο στόχο αυτό, ήδη διαφαίνονται ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια για τον τρόπο και τα μέσα επίτευξής του.

Πώς μπορούμε λοιπόν να πετύχουμε τη διαμόρφωση ενός ολιστικού πλαισίου μέτρων και πολιτικών με στόχο την εξασφάλιση μιας δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς πράσινης μετάβασης;

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου οι Γιάννης Δραγασάκης | Πέτρος Κόκκαλης | Γιώργος Σταθάκης θα συζητήσουν για τις κοινωνικές, οικονομικές, θεσμικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις μιας διαδικασίας μετάβασης που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Υπό το πρίσμα αυτό θα εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μιας προοδευτικής πολιτικής για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.