Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημόσια Υγεία

Εισάγεται σε διαβούλευση σήμερα, Παρασκευή 24/01 το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους θα οικοδομηθεί η δημόσια Υγεία, όπως είπε, αφορούν στην πρόληψη και στον συντονισμό και διασύνδεση όλων των υπηρεσιών υγείας της χώρας.

Όσον αφορά στην πρόληψη, μετά το κάπνισμα η κυβέρνηση στοχεύει στη συστηματική αντιμετώπιση και άλλων βλαπτικών παραγόντων για την υγεία, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ειδικότερα, ανέφερε πως θεσπίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης με την ονομασία «Σπύρος Δοξιάδης», το οποίο αποτελείται από δράσεις δημόσιας υγείας που υλοποιούνται με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και παρέχονται δωρεάν.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα ο κύριος όγκος των δαπανών διατίθεται στην περίθαλψη και θεραπεία, και ένα απειροελάχιστο ποσοστό στην πρόληψη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «η μέριμνα στην πρόληψη είναι επιτακτική ανάγκη».