Βολιβία: Η Άνιες υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου

Η Τζανίνε Άνιες που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας μετά το πραξικόπημα σε βάρος του Έβο Μοράλες, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Μαΐου.

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις (προεδρικές) εκλογές» (που διεξάγονται την ίδια ημέρα με τις κοινοβουλευτικές), επιβεβαίωσε σε ομιλία της χθες (τοπική ώρα) η Άνιες.

«Δεν σχεδίαζα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε η Άνιες, τονίζοντας ότι αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην κίνηση αυτή καθώς δεν υπάρχει ενότητα στην αντιπολίτευση απέναντι στο Κίνημα προς το Σοσιαλισμό (MAS), της παράταξης του πρώην προέδρου της Βολιβίας. «Η διασπορά ψήφων και υποψηφιοτήτων με οδήγησε να λάβω αυτή την απόφαση», δήλωσε η Άνιες.

Ο Μοράλες έχει ανακοινώσει ότι υποψήφιος του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Μαΐου θα είναι ο Λουίς Άρσε Κατακόρα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησής του, ενώ υποψήφιος αντιπρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νταβίντ Τσοκεουάνκα.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού