Προσπάθεια Κεραμέως να αλλάξει την ατζέντα αντισυνταγματικότητας στην εξίσωση διπλωμάτων ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων

Για πρώτη φορά μέσα από το σχολείο θα δίνεται κρατικό πιστοποιητικό πληροφορικής δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε μια προφανή προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα αντισυνταγματικότητας στην εξίσωση διπλωμάτων ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων, που η κυβέρνηση θέσπισε προ ημερών.

Η υπουργός νέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα ψηφίστηκε αλλαγή νοοτροπίας για να συνδεθεί η αξιολόγηση με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων.

Σχετικά με τα κολέγια τόνισε: «…είναι παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Βασική αρχή της ευρωπαϊκής ένωσης είναι η ελευθερία στην εγκατάσταση των εργαζομένων. Αυτή την βασική αρχή εφαρμόσαμε που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Είναι κάτι που ξεκίνησε το 2010 που πέρασε η σχετική διάταξη, εφαρμόστηκε επί ΝΔ, εφαρμόστηκε επι ΣΥΡΙΖΑ για 4 συναπτά έτη . Εγώ έβγαλα στην βουλή τουλάχιστον 10 ή 11 προκηρύξεις τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει με ακριβώς αυτή την ρύθμιση όπως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο».