Παπακώστα: Χρειάζεται εθνική στρατηγική για τις μεγάλες προκλήσεις

Δυναμικό παρών στις πολιτικές εξελίξεις δίνει η Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.), της οποίας τα μέλη, στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, επικύρωσαν την εκλογή της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Παρουσία πλήθος κόσμου και εκλεκτών καλεσμένων, όπως ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, η Πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου απηύθυνε κάλεσμα επανεκκίνησης και συσπείρωσης και προανήγγειλε τη διεξαγωγή Συνεδρίου για τον προσεχή Σεπτέμβριο.

«Η Νέα Ελληνική Ορμή δηλώνει έντονα το παρών. Δεν είμαστε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κινούμαστε στο μεσαίο χώρο, όπου μπορούμε να συναντηθούμε, να συγκλίνουμε και να συνυπάρξουμε όλα τα πολιτικά ρεύματα, ώστε να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για αυτό τον τόπο που έχει ταλαιπωρηθεί από διαιρέσεις», δήλωσε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε: «Εμείς δεν παλεύουμε για την κατάληψη της εξουσίας αλλά για να συνεισφέρουμε σε μια κοινή προσπάθεια να πάει η χώρα μπροστά και όχι πίσω πολλές δεκαετίες. Είμαστε συνεπείς στη στάση μας, στις Αρχές και τις Αξίες μας και λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όχι όπως τα υπόλοιπα κόμματα που σκοπεύουν στην αλίευση ψήφων για να καταλάβουν την εξουσία».

Στηλίτευσε δε και την ευρωπαϊκή τακτική απέναντι τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, εκτιμώντας ότι η Ευρώπη θα πληρώσει υψηλό αντίτιμο εάν δεν σκύψει πραγματικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

«Χρειάζεται εθνική στρατηγική και όχι υψηλοί τόνοι και υποκριτικοί λόγοι», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι το Ν.Ε.Ο. ήδη από την ίδρυσή του μπήκε στα βαθιά, αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος που δεν του αναλογούσε.

Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι : «Χρειάζεται πολιτικό κεραμίδι ο κόσμος που νιώθει ‘‘άστεγος’’, που δεν εκφράζεται από τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα» και αναφέρθηκε ειδικότερα στους πολίτες που δεν εκφράζονται σήμερα από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Νικολόπουλος εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν σύντομα και πρόταξε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επιλογή στους πολίτες. Απηύθυνε δε προειδοποίηση προς τον πολιτικό κόσμο με αφορμή τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν μπόρεσα να μείνω (στη Ν.Δ.) όταν έπρεπε να παραβιάσουν τις Αρχές και τις Αξίες μου. Δεν θα μείνω σε κανένα στρατόπεδο εάν ενδεχομένως τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θελήσει να παραχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού