Έντονες αναφορές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κατά των 53+ από τους προσχωρούντες – Βούζας (μέλος ΚΕΑ): Δεν κυβέρνησα εγώ με τον Καμμένο αλλά ο Τσακαλώτος

Εντείνεται το κλίμα αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει του συνεδρίου του τον προσεχή Μάιο, με τη πλευρά των προσώπων που προέρχονται από την «άλλη» αριστερά να αντιδρούν έντονα στις αναφορές από μεριάς της ομάδας των 53+ για αλλοίωση του χαρακτήρα και της ιδεολογίας του κόμματος λόγω της προσχώρησης προσώπων από άλλους προοδευτικούς χώρους.

Η αντίδραση των προσώπων που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τις αναφορές των 53+ είναι έντονη, ενώ για πρώτη φορά τέθηκε και θέμα παραίτησης των νεοφερμένων από την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης (ΚΕΑ), η οποία έχει επιφορτιστεί με την ευθύνη να καθοδηγήσει το κόμμα στο 3ο συνέδριό του, με σκοπό τη διεύρυνσή του  και την πλήρη ενσωμάτωση όσων εντάχθηκαν την τελευταία περίοδο στις γραμμές του.

Ενδεχόμενο παραίτησής του έθεσε  ανοιχτά ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Βούζας, μέλος σήμερα της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, από τον νομό Ιωαννίνων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τοπικό κανάλι Βήμα TV.

Ο κ. Βούζας μίλησε σε αυστηρό τόνο και εξέφρασε τον θυμό του για τις αναφορές των 53+.  Μπήκαμε στο κόμμα χωρίς καμιά ιδιοτέλεια και ενώ ήταν στην αντιπολίτευση, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα, είπε. Δεν μπορούν όμως να μας αντιμετωπίζουν ως πολιτικούς πρόσφυγες, πρόσθεσε.

Στο κάτω-κάτω, δεν κυβέρνησα εγώ με τον Καμμένο αλλά ο Τσακαλώτος, ξιφούλκησε ο κ. Βούζας κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί από καμιά πλευρά χαρακτηρισμούς του ως εκ δεξιών προσχώρησης στο κόμμα και σκέπτεται σοβαρά την παραίτησή του από την ΚΕΑ, αν συνεχιστεί αυτή η αντιμετώπιση.

Διευκρίνισε επίσης ότι σε επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα τις επόμενες μέρες θα εκθέσει τον προβληματισμό του πριν λάβει τις τελικές αποφάσεις του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

No results found

No results found

Μενού