Ινφαντίνο: Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη του ρατσισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει

Στον ρατσισμό και την αντιμετώπισή του, αλλά επίσης στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αξία του, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, χθες κατά την διάρκεια της τελετής απονομής βραβείων της AIPS (International Sport Press Association) στην Βουδαπέστη.

«Το πρώτο βήμα για την εξάλειψη του ρατσισμού είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα και να το συζητήσουμε. Είναι φυσικό να ακούμε ότι η κοινωνία έχει διαφθορά και ρατσισμό, αλλά είναι δική μας ευθύνη να το αντιμετωπίσουμε, να εκπαιδευτούμε. Στο τέλος της ημέρας, εάν ο αθλητισμός μας γίνει πιο επιθετικός, πρέπει να δούμε πώς τα παιδιά μας εκπαιδεύονται και πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση», είπε ο Ινφαντίνο αναφερόμενος στο πρόβλημα του ρατσισμού, ενώ αναφερόμενος στο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το 2022, δήλωσε:
«Το Κατάρ θα είναι μια χώρα που θα είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο πριν από οποιαδήποτε άλλη. Θα είναι ένα φανταστικό γεγονός, μια αλλαγή του παιχνιδιού για τον κόσμο, επειδή οι φίλαθλοι θα πάνε στο Κατάρ και θα δουν ότι πολλές από τις προκαταλήψεις που έχουμε για τον αραβικό κόσμο δεν έχουν λόγο ύπαρξης».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού