ΗΠΑ: Φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Άιοβα – Πλεονέκτημα για Σάντερς

Δημοκρατικοι Αιοβα

Σε φιάσκο κατέληξαν οι εσωκομματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Άιοβα, για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχοι του κόμματος ανέφεραν ότι τα αποτελέσματα καθυστερούν λόγω προβλημάτων στον «ποιοτικό έλεγχο« και «ασυνεπειών» που προέκυψαν από την για πρώτη φορά εφαρμογή ενός νέου συστήματος καταμέτρησης των αποτελεσμάτων  μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Η ψηφοφορία είχε από πολλές ώρες ολοκληρωθεί στα 1.700 τμήματα στην Άιοβα.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του υποδίκου τουτη την ώρα Ντόναλντ Τραμπ εκμεταλεύτηκε την ευκαιρία και σχολίασε ότι αμφιβάλει ο κόσμος για τη διαδικασία.

«Λόγω της αδυναμίας (της οργάνωσης) του Δημοκρατικού Κόμματος στην Άιοβα να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα» η καμπάνια του «Μπέρνι» (Σάντερς) ανακοίνωσε τα δικά της ενδεικτικά αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται στην καταμέτρηση του 40% των εκλογικών κέντρων. Σύμφωνα με αυτην, ο γερουσιαστής έρχεται πρώτος, ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο κεντρώος πρώην δήμαρχος της πόλης Σάουθ Μπεντ της Νεβάδας Πιτ Μπούτιτζετζ.

Συγκεκριμένα, ο Σάντερς φέρεται να λαμβάνει το 28,62% των ψήφων, ο Μπούτιτζετζ το 25,71%, η προοδευτική γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Γουόρεν 18,42% και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν 15,08%, κάτι που εάν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί βαριά ήττα γι’ αυτόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού