Κατάθεση Αλαφούζου στη δίκη των 28 για τα «στημένα»

Με την κατάθεση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζου, συνεχίστηκε η δίκη των 28 παραγόντων του ποδοσφαίρου για χειραγώγηση αγώνων, την περίοδο 2012-2015.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για «παράλογες διαιτησίες», ενώ τόνισε πως επί σειρά ετών ο Ολυμπιακός ήταν ευνοημένη ομάδα από όργανα και διαιτητές. Όπως ανέφερε τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του επέλεξαν να δημοσιοποιήσουν και να καταγγείλουν στις αρχές όσα «εξόφθαλμα» συνέβαιναν στον χώρο του ποδοσφαίρου την στιγμή που άλλοι επέλεγαν την βία κατά διαιτητών.

Τόνισε μάλιστα, όταν από την πλευρά της υπεράσπισης ειπώθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις για όσα είχε καταγγείλει, πως «αποδείξεις είναι ότι ο Γεραπετρίτης είναι στην UEFA και απειλούμαστε με αποκλεισμό» και συμπλήρωσε πως απόδειξη είναι η βία και οι άθλιες διαιτησίες.

Αναφερόμενος σε παιχνίδια που ερευνά το δικαστήριο, ο κ. Αλαφούζος μίλησε για διαιτητές «που σφύριζαν πολλά παιχνίδια» και συνέχισε λέγοντας πως εκείνοι που «σφύριζαν παιχνίδια» για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός, «γίνονταν διεθνείς». Ο μάρτυρας τόνισε πολλές φορές ότι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει απευθυνόμενος σε όλες τις αρμόδιες αρχές βλέποντας «παράλογα πράγματα» ώστε να ερευνηθούν. «Δεν είχα αποδείξεις, είχα ενδείξεις» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως είπε, δεν υπήρξαν αποτελέσματα στις καταγγελίες που έγιναν, γεγονός που τον στενοχωρεί ως προς την δυνατότητα της Πολιτείας να ελέγξει το ποδόσφαιρο.

Ο μάρτυρας, τέλος, ανέφερε πως θεωρεί τις ποδοσφαιρικές ενώσεις (ΕΠΣ) ένα από τα προβλήματα του ποδοσφαίρου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού