Αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω του κορωνοϊού ζητά από την ΕΕ το Βερολίνο

Αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω του νέου κινεζικού κορωνοϊού ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Μετά την αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών κανονισμών από τις ΗΠΑ, αυτό είναι ένα ερώτημα το οποίο χρειάζεται τις επόμενες ημέρες μια απάντηση», δήλωσε ο Γενς Σπαν, μετά την συνάντησή του, απόψε, με την Γαλλίδα ομόλογό του Ανιές Μπουζέν στο Παρίσι. Και οι δύο τάχθηκαν υπέρ μιας έκτακτης συνάντησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα.

Οι συνέπειες της νέας επιδημίας γίνονται πάντως ήδη εμφανείς σε πολλά επίπεδα. Η διεθνής έκθεση καταναλωτικών ειδών (επίπλων, ειδών δώρων και τροφίμων) «Ambiente» που πραγματοποιείται από την ερχόμενη Παρασκευή στην Φρανκφούρτη αναμένει φέτος αισθητά λιγότερες συμμετοχές αλλά και λιγότερους επισκέπτες, εν μέρει και λόγω των περιορισμένων πτήσεων από και προς την Κίνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της έκθεσης. Ενδεικτικά, η έκθεση του 2019 είχε προσελκύσει περισσότερους από 136.000 επισκέπτες.

Σήμερα ωστόσο το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνου (BfR) ανακοίνωσε ότι θεωρεί απίθανη την μετάδοση του ιού μέσω εισαγόμενων προϊόντων – ακόμη και τροφίμων – από την Κίνα. Ο σημαντικότερος τρόπος μετάδοσης παραμένει η εισπνοή σταγονιδίων, επισήμανε το Ινστιτούτο.

Σε ό,τι αφορά τους δέκα από τους δώδεκα ασθενείς της Γερμανίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Βαυαρία, το τοπικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίτερα απόψε ότι όλοι εξακολουθούν να είναι φορείς του ιού και για αυτό δεν συζητείται προς το παρόν το ενδεχόμενο να λάβουν εξιτήριο από το νοσοκομείο, ακόμη και αν είναι σε καλή κατάσταση. Ο πρόεδρος της κρατιδιακής Υγειονομικής Υπηρεσίας Αντρέας Τσαπφ τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σε θέση να διακινδυνεύσει καμία σχετική πρόγνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού