Ημερολόγιο Ασημάντων 254: Καρεκλοπόδαρα εξ ουρανού /Γίναμε Ανόϊ

6.2.20  Ρίχνει καρεκλοπόδαρα  από χτες το βράδυ. Το Σύδνεϋ έγινε ξαφνικά λίμνη, το χορτάρι στο πάρκο πρασίνισε από το νερό.  Το άσχημο ότι  εδώ και δέκα-δεκαπέντε μέρες με πονάει το στήθος όλο και περισσότερο. Με έχει φάει η στεναχώρια. Φοβάμαι ότι είναι καρδιά κι ότι δεν θα τη βγάλω καθαρή! Πριν δυο τρεις  μέρες προσπάθησα να κυνηγήσω την Έρικα και κόλλησα στα πόδια μου εγώ ο υπεραθλητής! Το ταξίδι της επιστροφής οίκαδε τώρα μου φαίνεται βουνό. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.

7.2.20 Παρασκευή. Βρέχει δυνατά. Πήρε φόρα και δεν λέει να σταματήσει. Γίναμε ξαφνικά Μπαγκλαντές,  Aνόι,  Σαϊγκόν. «Όλοι οι άνθρωποι παντού, στο Ανόϊ, στη Σαϊγκόν είναι ίδιοι, διαφέρουν  μόνο στις συμπεριφορές», λέει ο Γιώργος Βέης μιλώντας στην τηλεόραση για τα ταξιδιωτικά του βιβλία, στις εξωτικές χώρες.

Δεν χτυπάνε τα τηλέφωνα του σπιτιού έχουν ξεκουρδιστεί μετά την «επαναδρομολόγηση» του Ιντερνέτ. Τουλάχιστον είμαι στο διαδίκτυο.

• Απρόσμενη επίσκεψη από το Γιώργο Στεφανίδη χωρίς αυτοκίνητο, υπό βροχή, με δερμάτινο τζόκεϊ και τα ποιήματα της κόρης του υπό μάλης και μετά νάσου κι ο καλός μας Τιμ με το αμάξι.

Βόλτα στο Νιουτάουν με ομπρέλα και φωτογραφίες στο παλιό νεκροταφείο.  Βγάλαμε  φωτογραφίες τα πανύψηλα δέντρα και τα καλάμια μπαμπού, μερικούς ξερακιανούς ,  με σμόκιν  και βαλιτσάκια της ορχήστρας Μπαχ -ήλθαν για  κονσέρτο στους τάφους και κάτι λίγα φαντάσματα.

Μετά ένας τύπος  εν μέση οδώ με χτυπάει από πίσω στον ώμο. Γυρίζω, είναι ο υιός Αντώνης που πίνει το κοκτέιλ του, με είδε και αποφάσισε να κάνει αστειάκια. Χάρηκα.

 • Dirty Valentine στις    14/2 , bar Βησσαρίωνος και Σίνα γωνία 15 έλληνες λογοτέχνες διαβάζουν ερωτική λογοτεχνία. Τι μαθαίνει κανείς όταν ξανάρχεται το Ιντερνέτ! Επίσης Μαύρη Μουσική, “βρώμικο” φαγητό, σέξι κοκτέιλ.. Μια παραγωγή Athens voice radio και Ο Αναγνώστης. Καλά, τρίχες. Να πάτε όσοι είστε στην Αθήνα. Εμείς θα πάμε εκκλησία εδώ, here.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανεβαίνω στο σαλόνι για ύπνο πριν τα μικρά διαβολάκια αρχίσουν σαν μαχόμενοι υπνοβάτες τα σούρτα φέρτα.