Πράσινη ανάπτυξη ή «πράσινα άλογα» η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στην Ελλάδα;

“Παράθυρο” για την μείωση των ελληνικών πρωτογενών πλεονασμάτων άφησε μιλώντας στο MEGA ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Ο κ. Ντομπρόσφκις επεσήμανε πώς “πράγματι υπάρχουν συζητήσεις γι΄ αυτό το θέμα και αναζητούμε τρόπο για να στηρίξουμε τις επενδύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Φυσικά η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Eurogroup τους πιστωτές της Ελλάδας. Αλλά νομίζω ότι το τωρινό momentum των μεταρρυθμίσεων και οι αποδόσεις της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα θετικό momentum για μια θετική απόφαση”.

Σχετικά με τη νέα πράσινη συμφωνία και το πώς θα μπορέσουν ωφεληθούν χώρες όπως η Ελλάδα, εξήγησε πως “έχουμε την φιλοδοξία για ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050. Κάτι που θα απαιτήσει βαθύ μετασχηματισμό της οικονομίας. Συνολικά αναμένουμε θετικό αντίκτυπο στην οικονομία και στη δημιουργία θέσεων εργασίας”.

“Το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε την μετάβαση κατάλληλα” είπε και πρόσθεσε ότι “στηρίζουμε χώρες και ειδικά περιφέρειες που εξαρτώνται από την εξόρυξη ορυκτών καυσίμων όπως η περίπτωση του λιγνίτη στην Ελλάδα”.

Ο κ. Ντομπρόφσκις τόνισε πώς “η πράσινη μετάβαση θα γίνει με τρόπο ο οποίος θα είναι κοινωνικά αποδεκτός, προστατεύοντας το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο οικονομίας της αγοράς, υποστηρίζοντας όσους επηρεαστούν από αυτή την μετάβαση”.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού