Εργατικά Κέντρα: Όχι στην παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ

Με παρέμβασή τους, οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών τονίζουν ότι «η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εμείς οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, δύναμης της ΓΣΕΕ, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και να μην επιτρέψουμε τον ακρωτηριασμό και την αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό τομέα, από εκείνους που στοχεύουν, παραβιάζοντας νόμους και καταστατικό, να επιβάλουν δια της σωματικής ρώμης τους συσχετισμούς που επιθυμούν στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουμε υποχρέωση αλλά και δικαίωμα να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων του ιδιωτικού τομέα, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος τους από τις ανάλγητες και αδιέξοδες πολιτικές.

Η παρεμπόδιση διεξαγωγής του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ από κομματικούς στρατούς πλήττει όχι μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους αλλά και τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας της κοινωνίας. Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως είναι χρέος μας να επιδείξουμε σεβασμό στις διαφορετικές αντιλήψεις, δίνοντας αγώνα για πλουραλιστικά εργατικά συνδικάτα.

Η πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ αποτελεί μείζον ζήτημα έκφρασης και λειτουργίας των συλλογικών θεσμών. Αποτελεί ζήτημα ύπαρξης της ίδιας της δημοκρατίας, η οποία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται.

Η ΓΣΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ!!

ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ & ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ:

– ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

– ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΚΗΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

– ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ -ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΒΡΟΥ