Ερώτημα στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής για ενδεχόμενη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο

Διαβιβάστηκε στο επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής ερώτημα για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ενόψει πιθανής διεύρυνσης των αδικημάτων, πέραν εκείνων για τα οποία έχει εντολή να διενεργήσει έρευνα η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Διεύρυνση κατηγορητηρίου είχε γίνει στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Τότε, την απόφαση για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου είχε λάβει η Ολομέλεια, χωρίς όμως να έχει προηγηθεί γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση της προκαταρκτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εφόσον το επιστημονικό συμβούλιο, γνωμοδοτήσει ότι πρέπει να λάβει απόφαση η Ολομέλεια, τότε θα έχουν εφαρμογή όλες οι πρόνοιες του Κανονισμού της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης θέλει τη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου προκειμένου να μην τεθεί θέμα ακυρότητας της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού