Προανακριτική: Εμμένει στις καταθέσεις της η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση»

Στη ΓΑΔΑ εξετάστηκε ο/η προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Όπως και ο/η προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» έτσι και ο/η «Αικατερίνη Κελέση» κατέθεσε μόνο με ηχητικά μέσα μετάδοσης στην αντιπροσωπεία της προανακριτική επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και με αλλοίωση της φωνής της, χωρίς εικόνα.

Όσα έχω καταθέσει για το σκάνδαλο Novartis είναι αληθινά, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.  Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια δήλωσε πως και εμμένει σε όσα έχει καταθέσει και επιβεβαιώνει το περιεχόμενό τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η μάρτυρας τόνισε πως αυτά που κατέθεσε είχαν να κάνουν με πρακτικές της εταιρείας Novartis, που είχαν την απόλυτη έγκρισή της. Πρόσθεσε δε πως όσα κατέθεσε, τα κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση, σημείωσε, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η μάρτυρας. Επιπλέον, επεσήμανε πως ούτε εμφανίστηκε ούτε εξετάστηκε ούτε και κατέθεσε σε αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, από την οποία εξετάζεται απόψε. Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, σημείωσε, εμφανίστηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου.

«Ο Σαράφης διέψευσε τον Σαράφη και τα πήρε όλα πίσω, και η Κελέση δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει στις ερωτήσεις» σχολιάζουν πηγές της ΝΔ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει καταθέσει συνολικά 8 φορές στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Έχει υποδείξει ως χρηματισθέντες, από τον Κωνσταντίνο Φρουζή, δύο πρώην πρωθυπουργούς τους Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο, αλλά και τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άδωνι Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάριο Σαλμά.

Ο/η προστατευόμενος μάρτυρας έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι οι μίζες προέρχονταν από τον λογαριασμό της εταιρείας, και ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, αφού τα «ξέπλενε» με διάφορους τρόπους, τα παρέδιδε σε δεσμίδες χαρτονομισμάτων με πορτοκαλί ταινίες, μέσα σε φακέλους κίτρινους και μέσα σε βαλίτσες τύπου τρόλεϊ.

Η «Αικατερίνη Κελέση» έχει πει ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής είχε πάντα στη διάθεσή του μεγάλα χρηματικά ποσά, πριν τις συναντήσεις του με πολιτικούς και λοιπούς αξιωματούχους από τον χώρο του φαρμάκου, τα οποία πάντα μετέφερε μαζί του στις συναντήσεις αυτές και τους τα παρέδιδε. Όμως ουδεμία φορά ήταν η ίδια αυτόπτης μάρτυρας παράνομης πληρωμής.

Για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έχει δηλώσει, με επιστολή της προς την Επιτροπή, ότι «δεν τον γνώριζε, δεν τον γνωρίζει και δεν την γνωρίζει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού