Επερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λογοκρισία στην ΕΡΤ

Προ των ευθυνών τους φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό κ. Πέτσα και τη διοίκηση της ΕΡΤ Ζούλα- Γαμπρίτσου 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη ψηφιακής πολιτικής Μάριου Κάτση για τα πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κατά τα οποία λαμβάνουν χώρα πρωτοφανή γεγονότα κυβερνητικής αδυναμίας διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος και ακραίας αστυνομικής καταστολής κατά κατοίκων ολόκληρων ακριτικών νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου, λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα και πρωτοφανή φαινόμενα λογοκρισίας δημοσιογράφων και ειδήσεων εκ μέρους της διοίκησης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ».

Μάλιστα, αναφέρουν πως τα φαινόμενα αυτά «έχουν εξοργίσει τους κατοίκους των νησιών που υφίστανται τις κυβερνητικές πολιτικές επιβολής» ενώ αναφέρουν και τις καταγγελίες τις ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον της γαλάζιας διοίκησης Ζούλα-Γαμπρίτσου που υπάγεται διοικητικά απευθείας στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν αν όντως δόθηκε εντολή προς τους προϊστάμενους  των  περιφερειακών σταθμών και τους δημοσιογράφους τους, ώστε οποιαδήποτε δημοσίευση υπάρχει να μην αναρτάται ελεύθερα, αλλά να στέλνεται πρώτα στον αρμόδιο προϊστάμενο ενημέρωσης της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΡΤ και αν ευσταθεί η καταγγελία ότι με εντολή του Δ/την Ενημέρωσης έκοψαν τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου λίγο πριν βγει στον αέρα και κάνει δηλώσεις για τα απαράδεκτα γεγονότα στο νησί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού