ΗΠΑ: Στα 142 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Νέα Υόρκη

Ο αριθμός των κρουσμάτων του Covid-19 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε σε 142 από 105 μία ημέρα πριν, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην κοινότητα Ουεστσέστερ, όπου διαμένει ένας δικηγόρος του Μανχάταν που πιστεύεται ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, διευκρίνισε ο Κουόμο σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών εξέδωσαν σήμερα ειδικές οδηγίες στις οποίες επισημαίνεται ότι τα κολέγια και τα πανεπιστήμια θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν από τους φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στις ΗΠΑ και να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν επικείμενα ταξίδια εξαιτίας της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Οι επιβλέποντες των φοιτητικών ταξιδιωτικών προγραμμάτων στο εξωτερικό θα πρέπει να έχουν στον νου τους ότι οι φοιτητές ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες συνθήκες, ταξιδιωτικούς περιορισμούς, προβλήματα στην επιστροφή στην πατρίδα ή να χρειαστεί να αναζητήσουν υγειονομική βοήθεια ενώ θα βρίσκονται στο εξωτερικό» επισημαίνουν τα CDC στις οδηγίες τους. «Όλα τα σχέδια για επιστροφή των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό θα πρέπει να σχεδιαστούν για την προστασία των συμμετεχόντων από τον στιγματισμό και τις διακρίσεις».

Εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σε ένα tweet σχετικά με το θέμα του κοροναϊού: «Τίποτα δεν έχει σταματήσει, η ζωή και η οικονομία συνεχίζονται».

Αργότερα, σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και άλλους οικονομικούς αξιωματούχους προκειμένου να εξετάσουν τις πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να περιοριστεί ο αντίκτυπος του Covid-19, ανέφερε ένας αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης στο Reuters.

Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τη λήψη μιας σειράς πιθανών μέτρων, όπως της παροχής αναρρωτικής άδειας στους εργαζόμενους και την παροχή βοήθειας σε μικρές επιχειρήσεις, επισήμανε ο αξιωματούχος.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού