Προσάραξε στην Κέα πλοίο από την Τουρκία με πρόσφυγες – Σπεύδει ρυμουλκό

Εκατόν είκοσι τρεις άνδρες, 29 γυναίκες και 38 παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των 190 μεταναστών και προσφύγων φορτηγού πλοίου, που προσάραξε τα ξημερώματα έξω από τον λιμενοβραχίονα της Κέας.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται με μέριμνα της δημοτικής Αρχής σε παλιό ξενοδοχείο του νησιού.

Το φορτηγό πλοίο, που δεν έχει στοιχεία, είχε αναχωρήσει από το Τσανάκαλε της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (άνεμοι έντασης 8 μποφόρ) προσάραξε στο λιμάνι της Κέας.

Πηγές από το Λιμενικό Σώμα αναφέρουν ότι μεταξύ των 190 μεταναστών και προσφύγων στο πλοίο πιθανόν να βρίσκονταν τρία άτομα που αποτελούν το πλήρωμά του και είναι οι διακινητές.

Στο νησί αναμένεται να μεταβεί σήμερα με ελικόπτερο κλιμάκιο του ΛΣ, αποτελούμενο από 10 άτομα, προκειμένου να βοηθήσει στο ανακριτικό έργο αλλά και στη ρύπανση που πιθανόν έχει προκληθεί από το φορτηγό πλοίο.

Επίσης, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στην περιοχή σπεύδει ρυμουλκό για να ελέγξει την κατάσταση του εν λόγω δεξαμενόπλοιου και να συνδράμει τις λιμενικές Αρχές στην επιχείρηση αποκόλλησής του από τον λιμενοβραχίονα.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού