Βρετανία-ακραία μέτρα Τζόνσον: Θα συλλαμβάνονται και θα απομονώνονται άτομα με την επίκληση προστασίας της δημόσιας Υγείας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον

Με βάση νομοσχέδιο που παρουσίασε η βρετανική κυβέρνηση, η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και να απομονώνει άτομα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες θα επιστρατεύονται ως ενισχύσεις και οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην φροντίδα των ασθενών θα λάβουν εγγυήσεις που θα τους επιτρέπουν να διακόψουν την κανονική τους απασχόληση για περίοδο τεσσάρων εβδομάδων στο μέγιστο.

Οι διοικητικές διαδικασίες στα νοσοκομεία θα μειωθούν ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση κλινών το συντομότερο δυνατόν.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή των Κοινοτήτων και -σύμφωνα με την κυβέρνηση Τζόνσον- έχει ως στόχο να βοηθήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει τον ιό και να επιβραδύνει την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα μέτρα θα ισχύουν για τα επόμενα δύο χρόνια και το νομοσχέδιο υιοθετείται αυτήν την εβδομάδα, χωρίς να απαιτείται η υπερψήφισή του από τη Βουλή, αφού τα πολιτικά κόμματα ενέκριναν τα μέτρα που περιλαμβάνει. Ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ πριν από τη διακοπή λειτουργίας του κοινοβουλίου την προσεχή εβδομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού