Ημερολόγιο Ασημάντων 273: Είναι αυτή η εικόνα για μικρά παιδιά;

19.3.20 Βλέπω τη λεμονιά στο μπαλκόνι ολάνθιστη. Καταπληκτικό ! Και την πρόσεξα με ένα σπουργιτάκι που έφυγε από το κλαδί σε μια λιακάδα δολοφονική.  Είναι μαγεία. Μουσική λοιπόν τώρα, με Πυξ Λαξ και η λεμονιά με το σπουργίτι που πέταξε, και  δώστου   μουσική, στη διαπασών η λιακάδα. Να ενοχλήσω τους ξένους συνανθρώπους μας με Πυξ Λαξ στην πολυκατοικία.

Η μουσική και η ανθισμένη λεμονιά είναι μία μορφή αντίστασης σ’ αυτές τις κωλομέρες  που μπορεί να μας βγουν σε καλό, όπως λέει κι ο Ράμφος με τη σοφία του τη χριστιανική.   Να αποκτήσουμε την εσωτερική μας ηρεμία. Ποια ηρεμία; Εδώ βαράει ένας συναγερμός σαν τρελός από τις έξι το πρωί στο κατάστημα απέναντί μου «Καλλωπισμός ζώων». Τι φοβάται ο βλαξ ιδιοκτήτης μη του κλέψουν τα κατοικίδια αχτένιστα; Πνίξε το συναγερμό με διεγερτικές μουσικές στα ηχεία, Χιπ χοπ  και ξερό ψωμί. Τέρμα ο  Μπαχ, ο Αλμπινιόνι και η καψούρα η λαϊκή.

Βάστα Μεσολόγγι. Πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι  δικά μας  όλα θα ‘ναι:  Οι καφέδες  με τους φίλους, η περαντζάδα με τον Τζορτζ στις καταλήψεις,  μια βόλτα με την Κατερίνα στην οδό Πρεβέζης και στα παλιά γαλλικά. Στην Μπουμπού για τραχανά και σκορδαλιά με καρύδι και βιβλία στο Γραφείο του Σιώτη. Επίσης  με την αγαπημένη μου Ευρυδίκη στην Πνύκα, με τη  Νένη για  λουτρά στην Αιδηψό, ατέλειωτες παρτίδες σκάκι με τον   Φύσσα, ταινιάρες στο Τριανόν, μας περιμένουν και οι εκδόσεις Ηρόδοτος να μας βγάλουν την ψυχή.

Όλα τα καλά μπροστά μας. Νο Pasaran.

O ιός όμως συνεχίζει το χαβά του, πασαράν και παραπασαράν μάλιστα, έξι οι νεκροί 464 επιβεβαιωμένα τα κρούσματα. Μη βγαίνετε από το σπίτι. Ενωμένοι αλλά… μακριά. Πώς γίνεται αυτό; Με μια φούχτα ελιές και ρακή.

•  Έβλεπα τη στρατιά των στρατιωτικών αυτοκινήτων στην Ιταλία που μεταφέρουν τα φέρετρα «και τα πάνε για αποτέφρωση».  Είναι αυτή η εικόνα για μικρά παιδιά; Mας υποβάλλουν το φόβο. Στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών, τακτική τρομοκρατία.

 

Αντίδοτο για τον λοιμό δεν έχουμε βρει. Προσπαθούμε να τον περιορίσουμε, μήπως μερικοί τυχεροί επιβιώσουν, όμως αυτό είναι άγνωστο. Απαγορεύονται οι συνεστιάσεις και όλα τα θεάματα. Τα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα καφενεία θα λειτουργούν ελάχιστες ώρες, για να περιοριστεί η εξάπλωση ψευδών ειδήσεων(…)Όπως σας είπα, αυτή είναι η τελευταία δημόσια συγκέντρωση. Ομάδες πάνω από τρία άτομα θα διαλύονται. Επίσης, απαγορεύεται να περιφέρεστε άσκοπα. Όλοι οι πολίτες επιβάλλεται να κυκλοφορείτε ανά δύο, για να επιτηρείτε ο ένας τον άλλο. Τώρα γυρίστε στα σπίτια σας και μείνετε εκεί. Θα βγείτε μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης. Ειδικά συνεργεία θα στιγματίζουν την πόρτα κάθε μολυσμένου σπιτιού: θα κάνουν έναν μεγάλο κόκκινο σταυρό με μπογιά στην πόρτα και θα γράφουν, «Ελέησόν με, Κύριε!». EugeneIonesco “Το παιχνίδι της σφαγής” Jeuxdemassacre (1970).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού