ΕΣΑ: Τελειώνουν οι αντοχές των επιχειρήσεων

Την άμεση διευθέτηση «τεσσάρων καυτών θεμάτων» καθώς «ο Μάρτιος τελειώνει και μαζί και οι αντοχές των επιχειρήσεων που είτε έμειναν εκτός των μέτρων στήριξης, είτε ακόμη αναμένουν διευκρινίσεις» ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΣΑ ζητεί λύσεις στα τέσσερα παρακάτω ζητήματα, για τα οποία «έχει τοποθετηθεί διεξοδικά και τεκμηριωμένα, με προτάσεις»:

1. ΚΑΔ

Διεύρυνση λίστας πληγεισών επιχειρήσεων (επιστολή Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς 26/03/2020).

2. Ενοίκια

α. Ένταξη όλων όσων έκλεισαν υποχρεωτικά τις επιχειρήσεις τους, στην κατά 40% μείωση ενοικίου.

β. Παροχή κίνητρων προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων, με στόχο τη δυνατότητα περαιτέρω μείωσης άνω του 40% (δελτίο τύπου Ε.Σ.Α 23/03/2020).

3. Επιταγές

Άμεση ενεργοποίηση χρηματοδοτικού εργαλείου που θα εξασφαλίσει ρευστότητα και στους κομιστές ακάλυπτων επιταγών που έχει δοθεί η παράταση των 75 ημερών (με τους όρους και προϋποθέσεις της από 23/03/2020 επιστημονικά τεκμηριωμένης πρότασης Ε.Σ.Α προς αρμόδιους Υπουργούς).

4. Επίδομα 800 ευρώ

Ένταξη και των φυσικών προσώπων που μετέχουν στις υπόλοιπες νομικές μορφές επιχειρήσεων (Ο.Ε, Ε.Ε, Ι.Κ.Ε, Ε.Π.Ε).

Ο ΕΣΑ καλεί παράλληλα την επιχειρηματική κοινότητα να επικοινωνεί με τον Σύλλογο για τα ζητήματα που συνεχώς προκύπτουν, μέσω της ιστοσελίδας ή μέσω των ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και να συντονιστεί με τις ανακοινώσεις του συλλόγου στο www.esathena.gr ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού