Ημερολόγιο Ασημάντων 277: Αυτοί επινοούν καινούριους ιούς κι εμείς καινούρια φάρμακα

24.3.20  Σήμερα ημέρα Τρίτη φτάσαμε αισίως τους 20 νεκρούς 743 κρούσματα 45 διασωληνωμένοι. Καλά πάμε. Ο εγκλεισμός αναστέλλει τις δραστηριότητες της καθημερινότητας. Η αστυνόμευση έχει πετύχει τα καλύτερα. Έχει εξαφανίσει τους λούμπεν, τους απροσάρμοστους, τους τοξικομανείς, τους πεζοδρομιακούς, τους ζόρικους, τους αργόσχολους νεολαίους  και οι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας έχουν υψώσει τη σημαία τους στην πλατεία Εξαρχείων καθώς το ΒΟΞ και το  Nosotros  έχουν κατεβάσει ρολά. Ο Ανρί Λεφέβρ λέει ότι η καθημερινή ζωή «είναι αυτό που μένει όταν αφαιρεθούν από το βίωμα όλες οι εξειδικευμένες  δραστηριότητες». Δυστυχώς οι κοινωνιολόγοι  βλέπουν παντού εξειδικευμένες  δραστηριότητες και καθημερινή ζωή πουθενά. Τώρα μαζί με τα «ανθρώπινα απορρίμματα»,  ευκαιρίας δοθείσης,  μπουντρουμιάστηκαν  άπαντες,  ακόμη και οι «δραστήριοι εξειδικευμένοι».

Κι ο Φώτης, παλιός αριστερός που ψήφισε Κυριάκο (όπως αρκετοί φίλοι μου) – και διανύει την 8η δεκαετία του – χαίρεται που καθαρίσανε τα Εξάρχεια από τη «βρωμιά».  Όταν είσαι νέος σου αρέσει να καταγγέλλεις, σου αρέσει το απόλυτο. Όταν μεγαλώνεις νιώθεις εξαντλημένος πεπερασμένος, γίνεσαι πιο στωικός, αντι-επαναστατικός, μικρός Μητσοτάκης, το πιο εύκολο.

• Μιλάω με διαφορετικό άτομο κάθε μέρα στο τηλέφωνο και βέβαια έχουμε σταθερή επικοινωνία με τον Τζορτζ, δηλαδή μιλάει μόνο αυτός, παραμιλάει. Διαβάζει όλες τις εφημερίδες στα περίπτερα, καθώς καθαρίζει τα πεζοδρόμια – ειδικά τις κουτσομπολίστικες – και μου αναπαράγει όλο το ρεπορτάζ! Προτού μου σπάσει τα νεύρα αυτοσαρκάζεται  κι έτσι δικαιώνεται:   

 -Έι τι κάνετε εδώ; Πηγαίνετε στα σπίτια σας να φάτε καμιά σούπα, λέει στους γέρους που βγαίνουν να λιαστούν.

-Παράτα μας παλιοαδελφή, του λένε αυτοί.

• Με πήρε τηλέφωνο  η Σταύα και χάρηκα πολύ. Επίσης ο Μεσσάρης και ο Άγγελος, ο Γκλαμπεδάκης και ο  Στέφανος. Εγώ πήρα τον Τσαπαλιάρη και τον Βέη, τη Νένη και την αγαπημένη μου Ευρυδίκη.  Κόσμο ακούς και κόσμο δεν βλέπεις. Από τους παλιούς συναδέλφους  ψυχή.

Μ΄αρέσει να μιλάω και να έχω ένα καλό ακροατή. Nα επαναλαμβάνω ότι άκουσα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο και  τονίζω πως το  βάρος αυτής της επιδημίας το σηκώνουν κυρίως οι νοσοκομειακοί και λοιποί σκλάβοι στα σουπερμάρκετ, στο  delivery και σε καθαριότητα. Ενώ οι ευρωβουλευτές μας θα πάνε στη δουλειά τους τον Σεπτέμβρη, πρώτα ο Θεός και ο μισθός παχυλός!  Οι χρηματιστές έχουν λίγο θορυβηθεί αλλά θα τα καταφέρουν,   όπως κι οι βουλευτές, οι αθλητές, οι οικονομολόγοι, οι στατιστικολόγοι και  οι χαρτορίχτρες που βγαίνουν στα κανάλια μέσω σκάιπ και μας κάνουν μαύρη την ψυχή. Καλόπιστος συνομιλητής είναι ο Γιώργος Μιχελακάκης στο Σύδνεϋ ακόμη και η Ευρυδίκη στο Κολωνάκι. Τι καλόπιστοι; τέλειοι είναι. Ακούνε με μεγάλη προσοχή είναι  συγκαταβατικοί, ψυχοθεραπευτικοί, μπορούν να σου πουν τη γνώμη τους όταν τους βρεις στο τηλέφωνο

• Μετά από 150 χρόνια συνεχούς λειτουργίας κλείνει το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια στο Σύνταγμα. Δεν κλείνει, αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω κορονοϊού. Αναβάλλονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο για του χρόνου. Έκλεισαν και τα πορνεία στην οδό  Φυλής, δεν βλέπω πια στους δρόμους τα ασυνόδευτα Συρίας και  Ισπαχάν  και τον οπωροπώλη ρομά με το Ντατσούν.

Όλα τάσκιαζε η σκλαβιά. Εδώ αρρώστησε και ο πρίγκιψ Κάρολος του Ηνωμένου Βασιλείου! Τον δάγκωσε κι αυτόν ο κορονοϊός και η Καμίλα κλείστηκε στο κάστρο της.

• Σαν σήμερα ο γερμανός Ρόμπερτ Κοχ το 1882 ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Έκτοτε η επιστήμη κάνει θαύματα, φτιάχνει φάρμακα, επινοεί καινούριες ασθένειες και λοιμούς για να φτιάξει καινούρια φάρμακα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού