Ημερολόγιο Ασημάντων 278: Είμαστε χαρούμενοι χριστιανοί και άπιστοι περιορισμένοι

25.3.20 Τετάρτη. Ημέρα παλιγγενεσίας σήμερα. Από τις χειρότερες μέρες. Χτες το βράδυ νόμιζα ότι είχα υψηλό πυρετό. Τρόμαξα. Δεν έχω θερμόμετρο να βάλω. Αν έχεις θερμόμετρο έχεις και πυρετό! (Όπως αν έχεις πιεσόμετρο έχεις πίεση, όταν φοράς γυαλιά έχεις μυωπία κλπ.  Βλέπουμε μια χαρά χωρίς τα γυαλιά! Είναι μέρος κι αυτά της Μεγάλης Συνωμοσίας του Φαρμακοϊατρικού Συστήματος).  Ο φόβος όμως… Ο φόβος είναι δική σου κατάκτηση. Ένιωθα ότι δεν είχα με ποιον να μιλήσω πια. Δεν τολμούσα να πάρω Αυστραλία. Ήπια ένα panadol τα μεσάνυχτα και σήμερα το πρωί ήμουνα εντάξει. Έχω δίκιο που δεν έχω θερμόμετρο!

 Μη θεωρείτε ηττημένον αυτόν που οικτίρει τον εαυτό του: είναι ακόμη σε θέση να αντισταθεί στους κινδύνους που τον απειλούν. Τα δάκρυά του επικαλύπτουν  συχνά ένα επιθετικό σχέδιο. Μη θεωρείτε επίσης τον λυρισμό ή τον κυνισμό του σημάδια αδυναμίας. Λυρισμός και κυνισμός απορρέουν από μία υποδόρια δύναμη, από μία ικανότητα έκτασης ή άρνησης. Ανάλογα με τις συνθήκες χρησιμοποιεί την μία και την άλλη. Είναι καλά εξοπλισμένος. (…)  Απεναντίας, σκύψτε πάνω σ’ αυτόν που δεν μπορεί πια να λυπηθεί τον εαυτό του, που απορρίπτει τις μιζέριες του.  Έχοντας απαρνηθεί τα τεχνάσματα της θρηνωδίας και του σαρκασμού, παύει να επικοινωνεί με τη ζωή του, την οποία αναγάγει σε αντικείμενο. Εμίλ Μιχάι Σιοράν.

Έχω αυτοπειθαρχία λοιπόν, αλλά όχι σαν τον Γιώργο Μιχελακάκη. Μερικές φορές πανικοβάλλομαι. Λίγες φορές επιτίθεμαι. Όταν επιτίθεμαι ο άλλος δεν μπορεί να αμυνθεί. Γιατί έχω επιλέξει τον άνθρωπο που θα συντρίψω: Τον αδύναμο. Την Μπουμπού. Έτσι δεν κάνετε όλοι;  Πού Μπουμπού όμως;

• Στις 25 Μαρτίου 1833 απεβίωσε ο Αδαμάντιος Κοραής γιατρός απ’ τους πρωτεργάτες του ελληνικού Διαφωτισμού.

26.3.20 Κορονοϊός.  26 θάνατοι στην πατρίδα. To ανησυχητικό είναι ότι ανεβαίνει ο αριθμός των διασωληνωμένων, πέρασαν τους 50.

• Ο καλός  μου φίλος Δημήτρης Φύσσας με εγκαλεί -εδώ που τα λέμε είναι ο μόνος που στηρίζει και προβάλλει το ημερολόγιο και παίρνει σοβαρά αυτά που γράφω – για  κακό   χιούμορ μιας φράσης μου  όπου σχολιάζω επικριτικά την ιατρική επιστήμη, με αφορμή  τη σημερινή υγειονομική κρίση που βιώνουμε.  

 Γράφει λοιπόν  ο Δημήτρης

Μήτσο μου, αγαπημένε μου φίλε, κανείς δε μπουζούριασε τους λούμπεν, απομονώθηκαν από φόβο μην κολλήσουν. Και πάλι όχι όλοι, είδα σήμερα μερικούς στο πλάι της ΑΣΟΕΕ, περνώντας ως ασκούμενος ποδηλάτης.  Όσο για την τελευταία φράση σου, αληθινά ελπίζω να είναι χιούμορ κακής ποιότητας ή κάποια από τις αγχωμένες υπερβολές σου και να μη το πιστεύεις. Αλλά και να το πιστεύεις, πάλι σ΄αγαπάω. 

Ο έτερος Μήτσος

Ο έτερος Μήτσος εκτός από δαντελλένιος συγγραφέας είναι ένας άκαμπτος ορθολογιστής και ορθώς με επαναφέρει στην τάξη για την υπερβολή μου. Το  όντως  υπερβολικό μου σημείωμα ήταν θυμίζω το εξής: «Σαν σήμερα ο γερμανός Ρόμπερτ Κοχ το 1882 ανακαλύπτει το βάκιλο της φυματίωσης. Έκτοτε η επιστήμη κάνει θαύματα, φτιάχνει φάρμακα, επινοεί καινούριες ασθένειες και λοιμούς για να φτιάξει και άλλα φάρμακα».

Ασφαλώς  θα ήταν ανατριχιαστικά εγκληματικό αν  η επιστήμη  επινοούσε καινούριες ασθένειες!  Κακοί άνθρωποι όμως θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τη δύναμη της επιστήμης κι ακόμη χειρότερα κακοί πολιτικοί. Ειδικά σε περίπτωση πολέμου. Ζήσαμε τον ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ/Ρωσία κι ευτυχώς αποφύγαμε τον πυρηνικό πόλεμο. Και ζούμε έναν Οικονομικό πόλεμο ΗΠΑ/Κίνα. Όπως σε κάθε πόλεμο χρησιμοποιούνται αθέμιτα μέσα.  

Εδώ λοιπόν, από το πουθενά(;) έχουμε ένα φαινόμενο που θέτει κατ΄ευθείαν πολιτικά ερωτήματα για τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας στον πλανήτη. Και με βοηθάνε να το προσεγγίσουμε η φαρμακοποιός, ο περιπτεράς και η Ευρυδίκη.

Φαρμακοποιός. Οι Εβραίοι Δημήτρη μας έχουν καλωδιώσει. Ξέρεις, αυτή η γνωστή αμερικανοεβρέικη  Λέσχη. Για να τα οικονομήσουν οι φαρμακοβιομηχανίες.  Η επιστήμη, που  έχει κάνει, τερατώδη απίστευτα  άλματα που μεταμοσχεύει κεφάλι από ένα ζώο σε ένα άλλο δεν  μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ιό γρίπης;  Από που μας ξεφύτρωσε; Εγώ ξέρω: από την Ουάσιγκτον.

Περιπτεράς. Δεν ξέρω ρε φίλε,  oύτε Αυτοί ξέρουν. Υπάρχει τόση μετακίνηση πληθυσμών σήμερα ώστε δεν αργεί να γίνει το κακό.  Άλλοι λένε: το κάνανε οι κινέζοι για τους εξεγερμένους στο Χογκ Κόγκ.  Άλλοι λένε άλλα. Μάλλον κάτι κάνανε και τους ξέφυγε

Ευρυδίκη. Υπάρχει τόση επαφή του ανθρώπου με τα ζώα και πάντα γινόντουσαν επιδημίες. Μην πιστεύεις στις συνωμοσίες. 

Φυσικά δεν πιστεύω στις συνωμοσίες. Αν υπήρχαν συνωμότες θα τους είχε τσιμπήσει το Σύστημα προτού σκεφτούν καν να δράσουν.   Αλλά δεν μπορώ και να δεχτώ ότι  ζούμε σε ένα  κόσμο αγγελικά πλασμένο. Κακή προϊστορία: Υπήρξαν χούντες, υπήρξε Γκεπεού, υπήρξαν γερμανοί επιστήμονες ευγονιστές, υπήρξαν Χιροσίμες, υπάρχει CIA, Μοσάντ κλπ. Υπάρχουν συγκρούσεις, υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν περίεργες εξαφανίσεις δημοσιογράφων, τεχνητά αδιέξοδα.  Τίποτα δεν είναι αθώο πια. Ούτε η Επιστήμη, ούτε η Δημοκρατία, ούτε ο Πολιτισμός (Τους) είναι Εκκλησία.  Έχουμε ένα φαινόμενο μετάλλαξης ιού που μάντρωσε δύο δισεκατομμύρια ανθρώπους και δεν μας επιτρέπει να εκφράσουμε σωματικά τα συναισθήματά μας. Έν έτει 2020.

Κι αν όλα συμβαίνουν τυχαία και μοιραία  όπως όλες οι καλές επιδημίες που αυτό είναι και το πιθανότερο, ξέρουμε ποιοι θα επωφεληθούν. Σίγουρα όχι οι μεροκαματιάρηδες και οι ολίγοι συνταξιούχοι..  

• Και τώρα ας  δεηθούμε για τους διασωληνωμένους και αυτούς που θα διασωληνωθούν.   Έτι δεόμεθα υπέρ τού διαφυλαχθήναι την πόλιν ταύτην, και πάσαν πόλιν και χώραν από λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας. Αμήν.

Και ω του θαύματος…Ιταλός 101 ετών θεραπεύτηκε από τον κορονοϊό και πήρε εξιτήριο! Αυτό κι αν δεν είναι νέο. Θέμα ανθεκτικότητας του οργανισμού λοιπόν.

• Η Σταύα μου στέλνει το ιμέιλ εγκλεισμού που της εξαπέστειλαν από τη δουλειά της με «απολαυστικό τίτλο» (όπως η ίδια σχολιάζει) «Αυτοπεριορισμός και κοινωνική αποστασιοποίηση»!  Είμαστε χαρούμενοι, χριστιανοί και άπιστοι,  περιορισμένοι.

•Τελικά αύριο πρέπει να αγοράσω θερμόμετρο. Θαρρώ ότι γράφω με θερμοκρασία ζενίθ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού