Θεσσαλονίκη: Συμβολικές δράσεις στα προαύλια νοσοκομείων

Με αφορμή την πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία

Σήμερα, Τρίτη 7 Απρίλη, πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία, θα πραγματοποιηθούν συμβολικές δράσεις με ολιγάριθμες συγκεντρώσεις προσωπικού των νοσοκομείων, στον προαύλιο χώρο κάθε νοσοκομείου.

Επίκεντρο της κινητοποίησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) θα είναι το νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» (στην πύλη επί της Ν. Εγνατίας) όπου καλούμε και τα ΜΜΕ ώρα 9.30 π.μ.

Την Τρίτη 7 Απρίλη σπάμε τη σιωπή μας, υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, επισημαίνει η ΕΝΙΘ σε σχετική ανακοίνωση.

Σύλλογος εργαζομένων στο Θεαγένειο

Στο μεταξύ, με αφορμή την 7η Απρίλη ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας-Ημέρα στήριξης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας , το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ‘’Α.Ν.Θ. Θεαγένειο’’ αποφάσισε την ημέρα αυτή να πραγματοποιήσει μια συμβολική στην πράξη αλλά ουσιαστική σαν μήνυμα παρέμβαση στον αύλιο χώρο του Νοσοκομείου, αναρτώντας πανό με τα κύρια αιτήματα των υγειονομικών της Δημόσιας Υγείας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλα τα Σωματεία των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας και με αίσθημα ευθύνης λόγω της έκτακτης κατάστασης μετατρέπουμε τη μέρα αυτή σε μέρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Στέλνουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και στην κοινωνία ότι αγωνιζόμαστε για το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας Υγείας, που έκανε ακόμα και τους θιασώτες της ιδιωτικής υγείας να αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξής της.

Απαιτούμε η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και να διαθέσει όλα τα μέσα ώστε να θωρακίσει όλους τους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού. Να γίνεται έλεγχος σε κάθε συνάδελφο που εμφανίζει συμπτώματα όμοια με λοίμωξη Covid-19 αλλά και σε κάθε εργαζόμενο που εργάζεται σε τμήμα που περιθάλπτει τέτοιους ασθενείς σε τακτική βάση. Να μην ισχύει η μείωση της προληπτικής καραντίνας του υγειονομικού προσωπικού από14 σε 7 ημέρες. Κανένας εργαζόμενος του Δημόσιου Συστήματος Υγείας δεν είναι αναλώσιμος, έχει οικογένεια πίσω του και δεν περισσεύει.

Διεκδικούμε:

1. Μέτρα ατομικής προστασίας που είναι απαραίτητα για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Να διασφαλιστούν εδώ και τώρα όλες οι αναγκαίες προμήθειες για όλες τις δομές της Δημόσιας Υγείας.

2. Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών test, για όσο το δυνατόν περισσότερους ελέγχους.

3. Να επιταχθούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και να πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους για Covid-19, μιας και μας λένε ότι στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας τα αντιδραστήρια δε φτάνουν

4. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού ώστε να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν στα Δημόσια Νοσοκομεία . Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι.

5. Να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ στα Δημόσια Νοσοκομεία και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό. Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα κρεβάτια του Ιδιωτικού Τομέα.

6. Να ενταχθούν άμεσα οι Υγειονομικοί στις δημόσιες δομές υγείας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

7. Να ενσωματωθούν όλες οι δημόσιες δομές υγείας (Κέντρα Υγείας αστικού τύπου, περιφερειακά ιατρεία, ΤΟΜΥ) στο συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού