Κορωνοϊός: Αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια, παραδρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια – 300 ευρώ το πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων

«Από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του»

Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας και θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ειδικά τις μέρες του Πάσχα, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο Υπ. Υγείας για τον κορωνοϊό.

Για αυτό το λόγο, όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς πλέον θα υπάρχουν αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια, παραδρόμους, λιμάνια και αεροδρόμια μέχρι 27 Απριλίου.

Παράλληλα ανακοίνωσε διπλασιασμό προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος «εδώ και λίγα λεπτά, στις 18.00, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. «Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί», τόνισε.

Η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να μπλοκάρει την μεταφορά του Αγίου Φωτός στα σπίτια από τους Δήμους.

«Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Καμπάνα» σε εργοδότες

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, μίλησε και για την κατ’ εξαίρεση κίνηση με βεβαίωση εργοδότη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχουν παρατηρηθεί «μετακινήσεις πολιτών με βεβαιώσεις εργοδότη σε άτομα που δεν απασχολούνται στην εταιρεία».

Όπως ξεκαθάρισε οι εργοδότες αυτοί, θα πρέπει να ανακαλέσουν τις σχετικές βεβαιώσεις μέσα στο επόμενο 24ώρο, καθώς από εκεί και πέρα όσοι βρεθούν με αντίστοιχες, θα θεωρούνται ανασφάλιστοι εργαζόμενοι και το πρόστιμο για τους εργοδότες θα φτάνει τις 10.500 ευρώ.

 

 

Pet Shop Θεσσαλονίκη
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ BLOGVIEW

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μενού